Šančiuose – aistros prie cirko tvoros

A.Juozapavičiaus pr. prie "Ąžuolyno meškučių cirko" tvoros susikibo šios įstaigos vadovai ir šalia esančio namo kaimynai. Senosiose kareivinėse įsikūrę gyventojai negali privažiuoti prie namų, nes cirko tvoros dalis yra užlipusi ant jų žemės.

A.Juozapavičiaus pr. prie "Ąžuolyno meškučių cirko" tvoros susikibo šios įstaigos vadovai ir šalia esančio namo kaimynai. Senosiose kareivinėse įsikūrę gyventojai negali privažiuoti prie namų, nes cirko tvoros dalis yra užlipusi ant jų žemės.

Statybininkai šokiruoti

Statybų bendrovės vadovas neslėpė emocijų: "Cirkas persikėlė į policiją. Jūs neįsivaizduojate, kas čia darėsi. Jis šoko į veikiančio krano kabiną. Vos stogo nenuplėšė. Po to išlipęs čiupo man už atlapų. Akys baltos."

Taip susidūrimą su "Ąžuolyno meškučių cirko" vadovu Mykolu Zobovu apibūdino Rolandas Langaitis. Statybininkas stebėjosi ir Agnės Zobovienės elgesiu. Esą susirėmimą prie cirko tvoros moteris be perstojo filmavo.

Vyras trūkčiojo pečiais ir teigė nesitikėjęs pakliūti į tokią nemalonią situaciją. Jis vykdė antstolio nurodymą – patraukti tvorą 28 cm nuo privačios žemės.

Tapo įkaitais

A.Juozapavičiaus pr. buvusiose kareivinėse įkurtuvės švenčiamos jau ne vienus metus. Caro laikų statiniai eina lygiagrečiai A.Juozapavičiaus pr. keliomis eilėmis. Giliau nuo A.Juozapavičiaus pr. kareivinėse apsigyvenę žmonės tapo klaidų ir netikslumų įkaitais.

Jie negali privažiuoti prie namo ir šalia jo esančios automobilių stovėjimo aikštelės. Nepatogumo priežastys dvi – cirko tvora įsikišusi į privačią žemę prie namo, kita – arčiau A.Juozapavičiaus pr. stovinčio namo teritorija kažkaip stebuklingai aprėpė pro abejus namus ėjusį servitutinį kelią.

Gyventojai tikisi, kad, perkėlę cirko teritoriją juosiančią tvorą, palengvintų sau įvažiavimą. "Nei ugniagesiai, nei gelbėtojai pas mus prie namo neprivažiuotų, nes nėra per kur", – aiškino E.Gaigalas. Taip pat žadama kreiptis į teismą dėl detaliojo plano ir siekti, kad būtų atstatytas servitutinis kelias.

Gyventojai tikina neradę oficialių atsakymų, kieno gi tvora jų teritorijoje. "Savivaldybė, statybos inspekcija, turto skyrius – niekur nesulaukėme atsakymo, kam priklauso ši tvora", – dėstė E.Gaigalas.

Trūksta dokumentų

"Žodžių prie bylos neprisiūsi, – atkirto A.Zobovienė. – Žodžiai turi būti grįsti dokumentais." Emocijos iš patvorio pirmadienį persikėlė į Panemunės policijos komisariatą. Budėtojų dalyje abi pusės dėstė savo motyvus.

A.ir M.Zobovai nepuolė įrodinėti, kad tvora cirko nuosavybė. Esą jie teritoriją su pastatais nuomojasi iš Kauno savivaldybės. Gyventojų priekaištus, kad daugiau nei 80 cm aukščio tvorai reikalingas projektas, A.Zobovienė atrėmė plėšrių gyvūnų laikymo įstatymais.

"Pagal reikalavimus, tvora turi būti iki 3 m aukščio, nes laikomi plėšrūs gyvūnai. Kiti įstatymai mums negalioja", – žodžių kišenėje neieškojo A.Zobovienė. Labiausiai moterį supykdė kėslai tą tvorą perkelti.

"Buvome sutarę, kad susitinkame pasišnekėti, kiek kainuos tvoros perkėlimo darbai ir kaip tas išlaidas pasiskirstysime. Atlėkėme iš Rokiškio į Kauną ir turime dovanėlę", – audringai dėstė cirko artistė.

A. ir M.Zobovai sutiko, kad situacija gyventojams tikrai labai nepatogi. Nežinia, kaip prie gatvės stovinčiam namui atiduotas kelias tapo aplinkinių barnių priežastimi, o kaimynų nesantaiką pasiryžo spręsti policininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kyborgas

kyborgas portretas
Tas zubovas debilas zaliakalnyje tvoras zmonem isvarte,man taip isverstu,paziureciau kaip jis atrodytu.

kite

kite portretas
tuos sancius aplamai blyn susprogdinciau-bomzynai,pijokynai ir cigonynai ,tiesiog jei reikia eiti tom gatvelem tai net nejauku,kas blyn per rajonas.Miestui tik geda daro

tvora

tvora portretas
ta senoji tvora stovi keletą dešimtmečių.Bet kaip buvo prastumtos naujos tvoros???
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių