Sakurų parkas simbolizuos draugystę

Ateinantį pavasarį Kauno Nemuno saloje pražys pusšimtis sakurų. Sugiharos savaitės baigiamuoju akcentu tapo sakurų parko atidarymas.

Siekdama puoselėti ir įamžinti Kauno ir Japonijos bičiulystę, Japonijos sakurų asociacija NPO dar pernai nusprendė Kaunui padovanoti sakurų parką.

15 metų auginti medeliai gražiai įsikomponavo žalioje Nemuno salos erdvėje.

Sveikinimo kalboje NPO Sakurų asociacijos valdybos pirmininkas Hirobumi Matsuzawa neslėpė susižavėjimo, kai prieš metus, lankydamasis Sugiharos namuose, žavėsi tuo kaip Kaunas iš mažo Japonijos konsulato pastato padarė vertingą muziejų.

Kauną ir Japoniją ilgus metus sieja glaudus ryšys, kurį ypač sustiprino 1939-1940 m. mūsų mieste rezidavęs konsulas Čiunė Sugihara, tūkstančiams žydų išdavęs „vizas gyvenimui“.

„Viešnagės metu galvojau – kaip atsidėkoti už tokią pagarbą. Tada ir kilo mintis padovanoti sakurų parką“, - kalbėjo H. Matsuzawa.

„Nėra daug šalių, su kuriomis Kauną sietų toks stiprus ryšys. Esu tikras, kad sužydėjus sakuroms, tai taps pačia nuostabiausia vieta, kuri trauks tūkstančius“, - atidarymo ceremonijoje susirinkusius sveikino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Simbolinis draugystės parkas  plačiajai visuomenei primins apie mūsų miesto ryšį su Tekančios Saulės šalimi.

Pavieniai sakurų medeliai jau ne vienerius metus puošė Nemuno salos krantinę į Karaliaus Mindaugo prospektą.

Pavasarį daugybė žmonių ateidavo grožėtis įspūdingu tik trumpu sakurų žydėjimu. Naujasis sakurų parkas pasodintas centrinėje Nemuno salos dalyje.

Prie šios šventės prisidėjo ir Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijos moksleiviai ir visa mokyklos bendruomenė.

Jų pastangomis dangų puošė japonišku principu gaminti aitvarai. Šiuos vėjo žaisliukus galėjo pasigaminti visi norintys.

Specialiai šiai šventei sukurtą kompoziciją pademonstravo Kauno šokio teatras „Aura“. Japoniškų būgnų garsai lydėjo šokėjų žingsnius ir judesius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai

Labai portretas
Keista kad nepaminėta Prezidento V.Adamkaus gimnazija...

kaunietis

kaunietis portretas
Baikit viduriuoti su toms sakurom, tai invazinis augalas bus kaip su sosnovskio barščiais paskui dėsim milžiniškas lėšas joms naikiti

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Lietuviška ,,vyšnia''niokoja japoniškas sakuras.
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių