Rožinio kaspino mėnuo Kaune prasidėjo paramos vėžiu sergančioms moterims bėgimu

  • Teksto dydis:

Rožinė minia Kauno senamiestyje sekmadienį bėgimu išreiškė palaikymą krūties vėžio paliestoms moterims.

„Pink Run su BENU“ bėgimo entuziastams tai ne tik proga triukšmingai pabaigti šiųmetį sezoną, bet ir galimybė parodyti solidarumą prisijungiant prie judėjimo prieš krūties vėžį.

„Per 15 metų, kai projektas „Nedelsk“ ragina moteris daugiau dėmesio skirti savo sveikatai, sakyčiau, kad jų požiūris į krūties vėžį pasikeitė iš esmės. Tai nebėra tabu. Moterys nebijo prisipažinti susirgusios, aplinkiniai padeda sergančiosioms kovoti su liga. Visgi, net ir dėdami dideles pastangas, mes dar nepasiekėme kiekvienos moters. Bėda, jog dalis kartą pasitikrinusių moterų jau mano turinčios „laimingą bilietą“ ir nebegalvoja, kad po kelerių metų vėl reikės tikrintis. Tad tokios akcijos yra labai sveikintinos. Ypač „Pink Run su BENU“ renginys, nes tai – trys viename: sportas, priminimas moterims rūpintis savimi ir finansinė parama sergančiosioms“, – sakė projekto „Nedelsk“ iniciatorė Agnė Zuokienė.

Ji pabrėžė, kad laiku pastebėtas krūties vėžys – sėkmingai gydomas, todėl kaunietes ir miesto viešnias kvietė į Kauno rotušės aikštę, kur atvyko prevencinio projekto prieš krūties vėžį „Nedelsk“ rožinis autobusiukas. Jo personalas nemokamai tikrino moteris dėl šios onkologinės ligos grėsmių.

Rotušės aikštėje sekmadienį startuosiantis bėgimas šiemet pateikė naujieną: greta 5 ir 10 km distancijų Kauno senamiesčiu buvo numatytas nemokamas startas vaikams 400 metrų ilgio trasoje. Rožinio kaspino palaikymo bėgime dalyviai buvo laukiami kartu su šeimomis, nes čia kiekvienas galėjo bėgti pagal savo jėgas ir norus.

Registruodamiesi į 10 km „Topicrem“ arba perpus trumpesnį nuotolį, suaugusieji galėjo papildomai įsigyti rožinius bėgimo marškinėlius. Visos surinktos lėšos, kaip ir kasmet, bus skirtos su klastinga onkologine liga kovojančių moterų reabilitacijai.

Bėgikai buvo paraginti pasirūpinti rožine atributika. Tapo įprasta, kad šio renginio reklaminiais veidais tampantys vyrai būtent tokia spalva nusidažo barzdas ar plaukus. Kiti dalyviai galvas papuošia ryškiais perukais. Įsilieti į bėgančią rožinę minią galima ir apsivelkant tos spalvos marškinėlius ar net persirengiant teatrališkais kostiumais. Išradingumas ir fantazija neribojami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aa

aa portretas
Ne bėgimais toki menesi reikia pamineti, o sviesti medikams smegenis, kad sirgti gali ir jaunos pacientes ir jeigu moteris praso siuntimo profilaktinei onkologo konsultacijai, turetu ji ir gauti. Pati sulaukiau replikos, kam man tas siuntimas jeigu nieko blogo nejauciu...Ir kodel viskios profilaktines programos tik vyresniam amziui priklauso? Serga ir darbingo amziaus moterys su mazameciais vaikais...

aha

aha  portretas
geriau bėkim,nes infarktas geriau nei vėžys nereik ilgai kankintis

...

... portretas
JAU įrodyta kad akiniai regėjimui KENKIA, tuoj sužinosim kad tie krūtų patikrinimai - PEILIS joms. BET - juk tai dabar TOKS puikus biznis
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių