Rinkimų „Metų kaunietė 2015“ finalininkės: A. Ruseckaitė

  • Teksto dydis:

Maironio lietuvių literatūros muziejaus direktorė Aldona Ruseckaitė spėja atsakingai kūrenti ir šį kultūros židinį, ir rasti laiko kūrybai. Kauno menininkų namai ją išrinko viena iš dviejų pernai labiausiai įsiminusių profesionalaus meno kūrėjų. Tad ji – tarp šešių rinkimų "Metų kaunietė 2015" finalo dalyvių.

Sunku lygiuotis

"Kad ir kuo moteris būtų, jai siekti profesijos ar kūrybinių aukštumų visuomet sunkiau nei vyrui. Juk moteris negali visiškai atsiduoti literatūrai, teatrui, mokslui. Ant jos pečių – buities rūpesčiai, šeima, vaikai", – sakė A.Ruseckaitė.

Nepaisant laiko trūkumo, Kaune – daugybė nuostabių aktorių, solisčių, gydytojų, mokytojų, mokslininkių, pastebėjo muziejinininkė ir poetė. "Sunku man su jomis lygiuotis", – kukliai savo veiklą vertino A.Ruseckaitė.

Vis dėlto visuomenės palaikymas ir specialių komisijų verdiktai kalba patys už save. A.Ruseckaitė – rinkimų "Metų kaunietė 2015" finale, viena iš dviejų pernai labiausiai įsiminusių Kauno profesionalaus meno kūrėjų, buvo tarp pretendentų į Vyriausybės kultūros ir meno premijų dvyliktuką, o abi pernai išleistos jos knygos graibstomos.

Pripažinta kūrėja

A.Ruseckaitė, padedama kolektyvo, ne tik skleidžia žinias apie lietuvių literatūrą. Nenuilstama kasdienė organizacinė, mokslinė ir ūkinė paties muziejaus ir jos padalinių veikla, už kurią ji, kaip direktorė, yra atsakinga, neužgožia noro kurti pačiai.

Populiarindama lietuvių literatūros autorius ir kūrinius, A.Ruseckaitė pati jau senokai yra tapusi viena reikšmingų autorių.

Praėjusieji metai A.Ruseckaitei buvo itin kūrybingi. "Gerai, jei per metus pavyksta parašyti ir išleisti vieną knygą, o čia – netgi dvi", – pati stebėjosi savo tempais, sukauptais kūrybiniais klodais kaunietė.

Pernai išėjo jos biografinis romanas "Žemaitės paslaptis" ir dramatiškų eilėraščių rinkinys "Verčiau (ne)užmiršti". Abi šios knygos puikiai įvertintos ir skaitytojų, ir kritikų.

Sudėtinga misija

A.Ruseckaitė žinoma kaip lietuvių literatūros žinovė, šių turtų saugotoja ir puoselėtoja. Ne mažiau svarbi ir neretai kur kas sunkiau įgyvendinama muziejaus misija – sugebėjimas sukauptais lobiais sudominti jaunąją kartą ir visą visuomenę.

"Energinga, iniciatyvi, plačiai žinoma išskirtinio kultūros židinio – respublikinio Maironio lietuvių literatūros muziejaus vadovė A.Ruseckaitė visus metus kiekvienu savo darbu – gausiais dvasingais renginiais ir pačios sukurtais literatūros kūriniais – šauniai garsina Kauną", – A.Ruseckaitę gyrė jos kolegos.

Pernai A.Ruseckaitė surengė ir vedė labai daug įvairių renginių, į kuriuos tarsi į atlaidus plaukte plaukė ne tik miesto jaunimas, senoji inteligentija, bet ir Kauno svečiai. "Nežinome kito tokio masiškai ir sistemingai lankomo ir taip aukštai vertinamo kultūros židinio Kaune. Šiuo metu jam nėra lygaus", – apie muziejaus lankomumą kalbėjo kultūros atstovai.

Kviečiame balsuoti

Balsuokime ir rinkime 2015-ųjų Metų kaunietę! Balsuoti galima iki kovo 16-osios.

Finalo dalyvių sąrašą, daugiau informacijos apie jas, balsavimo rezultatus ir apie balsavimo būdus sužinosite portale čia.

Nugalėtoja finaliniame etape bus išrinkta įvertinus šiuos balsavimo segmentus: 40 proc. lems vertinimo komisijos nuomonė, 20 proc. – "Kauno dienos" skaitytojų atsiųsti balsavimo kuponai, 20 proc. – portalo kauno.diena.lt/mk lankytojų balsai, 20 proc. – balsavimas trumposiomis žinutėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuo

Nuo portretas
Dėl to, kad po rašytojų apatinius knaisiojas? Pakelk, mieste, galvą į aukštesnes vertybes, kurias mūsų klasikai gynė.

Skepsis

Skepsis portretas
daugybė žmonių apie šią ponią ir jos rašliavą yra prastos nuomonės.

Mano nuomone.

Mano nuomone. portretas
Nemegstu pliatkininku.O apie Zemaite rinkti pliatkus ,ta kaip kaimo davatka ziurinti pro rakto skilute ka veikia kunigas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių