Reto įžūlumo vairuotojai: užkiša prieš nosį ir dar važiuoja degant raudonai

  • Teksto dydis:

Socialiniame tinkle „Facebook“ įkeltas vaizdo įrašas parodė, kad dalis vairuotojų jaučiasi svarbesni už kitus ir leidžia sau atsistoti priešais kitas mašinas. Negana to, dažnas dar ir važiuoja degant raudonam šviesoforo signalui.

Gudresni už kitus

Grupėje „Kur stovi policija Kaune“ įkeltame vaizdo įraše matyti, kad kai kuriems eismo dalyviams nusispjauti ant kitų, kurie laukia eilėje. Tokie nekultūringi vairuotojai leidžia sau stoti pirmiems, nepaisant to, kad tenka stovėti ant pėsčiųjų perėjos.

„Naujos taisyklės nuo gegužės 1-osios? Gal aš kažko neįskaičiau ir dabar jei skubi, galima ne stoti į eilės galą ir laukti žalios, o apsisukti perėjoje palei nosį ir pravažiuoti raudoną? – rašė vaizdo įrašo autorius. – Panašus vaizdelis būna vos ne kas rytą ir ne bet kur, o prie pat policijos pastato. Va kur galima būtų neblogai papildyti miesto biudžetą pastačius kameras“.

 

 

Gėdingas elgesys

Registratoriumi nufilmuota, kaip keli automobiliai nusileidžia nuo Parodos kalno į Vytauto prospektą, suka link Soboro, o vėliau važiuoja tiesiai Laisvės alėjos pradžia. Šioje sankryžoje nusileidus nuo kalno sukti į kairę draudžiama, tad dažnas vairuotojas pirmiau pasuka į dešinę, o tada apsisuka, palaukia žalio šviesoforo signalo ir važiuoja tiesiai.

Tačiau šį kartą net du vairuotojai tokį veiksmą atliko ypač įžūliai. Nusileidę nuo kalno jei apsisuko ant pėsčiųjų perėjos ir taip užlindo prieš visus, kurie laukė eilėje. Jei visi taip darytų, tai, ko gero, nuo Soboro automobiliai niekada neišvažiuotų, nes tiesiog nespėtų pravažiuoti per žalią, nes vis koks gudruolis bandytų užlįsti prieš visus.

„Būtu apsisukę toliau, ramiai pravažiuotų per žalią, bet padarė tai nevisai kultūringai. Iš vaizdo įrašo sprendžiu, kad jiems toks elgesys pastovus ir tai jie daro sistemiškai tuo pačiu metu“, – pasisakė vienas grupės narys.

„Per tokius „vairuotojus“ darosi kamščiai ir avarijų pilna... Vairuojat kaip idiotai, dėl to pilna nesąmonių keliuose“, – už tokį elgesį gėdino kita internautė.

Laikas pradėti gerbti kitus

Per tokius „vairuotojus“ darosi kamščiai ir avarijų pilna...

Kiti piktinosi, kam toks vaizdo įrašas paplatintas, esą vairuotojai nieko blogo nepadarė, kad taip apsisuko ir užlindo prieš kitus. Tačiau vaizdo įrašo autorius tikino, kad visi keliuose turi elgtis atsakingai ir kultūringai.

„Visiems, kam nepatinka kad įkėliau šį įrašą atsakau. Nefotografuoju tų, kurie vienu ratu atsistoja ant žolės, po ženklu, ar apsižioplinę vos nepadaro avarijos, bet tokius, kurie jaučiasi kelyje svarbesni už kitus, „kaziolinsiu“ be gailesčio vien tam, kad jie įsivertintų save pažiūrėję iš šono.

Neturite kantrybės važiuoti tvarkingai su visais, nervina pėstieji ar dviratininkai, pastoviai pataikot ant raudonos, nekenčiat kad reiktų įleisti iš šalutinio norinčio patekti į bendra srautą ar persirikiuoti, o autobusams aplamai ne vieta tam kelyje, kuriuo jūs važiuojate? Tada išeikite iš namų anksčiau ir naudokitės viešuoju transportu ar taksi paslaugomis, nereikės piktam atvažiuoti į darbą ar studijas. Išmokė policija praleidinėti pėsčiuosius be gailesčio bauduodami, gal su laiku išmoksime gerbti vienas kitą“, – savo poziciją išdėstė vaizdo įrašo autorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arv

arv portretas
kaziolai o jus vairuojate gerai?

Jonas

Jonas  portretas
Reikia sutvarkyti kelius, grąžinti žalias rodykles, praplatinti sankryžas, ir problemų nebūtų..., logiškiau organizuoti eismą.

.

.  portretas
Koks meras, tokie ir miestiečiai.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių