Remontui uždaroma judri pėsčiųjų perėja: praėjimas liks, bet darbų metu bus nepatogumų

  • Teksto dydis:

Nuo antradienio pradedama remontuoti po Taikos ir Savanorių prospektų sankryža esanti požeminė pėsčiųjų perėja. Savivaldybė skelbia, kad praėjimas bus paliktas, tačiau jis nebus patogus, tad geriau paplanuoti savo maršrutus ir gatves kirsti kitose leistinose vietose.

„Nuo balandžio 27 d. pradedamas Savanorių ir Taikos prospektų sankirtos požeminės perėjos remontas. Rekonstrukcijos metu bus sutvarkytos nusidėvėjusios laiptų pakopos, dažomos lubos, smėliuojamos sienos bei šalinami betono defektai. Dviratininkų patogumui dviračių nuvedimas bus atitrauktas nuo laiptų krašto“, – apie tai, kokie darbai bus atliekami vadinamojoje „aklųjų“ perėjoje, skelbė Kauno miesto savivaldybė.

Nurodoma, kad pėstieji šia perėja galės naudotis, tačiau dėl vykdomų darbų bus palikti siauresni praėjimai, ko gero, nepavyks išvengti ir dulkių. Todėl kauniečiai raginami planuoti savo keliones ir pasistengti atrasti kitus maršrutus, kur būtų galima saugiai kirsti judrias miesto gatves. Tiesa, kiti pėsčiųjų maršrutai gali būti tikras iššūkis, mat tiek Savanorių, tiek Taikos prospekte iki šviesoforinių sankryžų tenka paėjėti, todėl kelias iki stotelės nauju maršrutu gali būti ne toks patogus, kaip kertant požeminę perėją.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

„Rangovai vykstant darbams organizuos praėjimus, tačiau esant galimybei, minėtu laikotarpiu prašome rinktis alternatyvius maršrutus“, – paragino miesto atstovai. Darbus Taikos ir Savanorių prospektų sankryžos požeminėje pėsčiųjų perėjoje planuojama baigti iki gegužės pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Kad tvarkoma puiku - bet prašau patarkit,kaip mums patekti i vaistinę,maksimą,iki,paštą-malunsparnių neturim ! Gal pastatykit polocijos pareigūną - tegu reguliuoja eismą kad ir vairuotojai ir pestieji būtų saugūs ! Yra žmonių (turinčių negalią ) kurie tiesiog nesugeba vaikščioti "ratais-kvadratais"

Šiukšlei

Šiukšlei portretas
Prieš 3 metus buvo tvarkoma perėja ir pakopos. Buvo uždaryta ir mes kaip zuikiai lakstėm per tokia judrią sankryžą, nes niekaip nebuvo spręstas pėsčiųjų reikalas. .Tai čia pagyrimai, kad toks trumpas laikas, ar viskas daroma, kad būtų sakoma, kokia gera valdžia vis tvarkosi ir tvarkosi. Ir neaišku kiek vėl laikys toks remontas

na, nežinau

na, nežinau portretas
Tas kvailas patarimas rinktis kitas vietas pereiti gatves - pasityčiojimas iš žmonių, ypač aklųjų. Juk perėjos per abu prospektus į viešojo transporto stoteles yra gana toli.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių