Reidai Kauno rajone: tikrina, kaip įmonės ir gyventojai laikosi karantino

Kauno rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistai rengia reidus ir tikrina, ar visos rajone įsikūrusios įmonės ir asmenys laikosi dėl koronaviruso grėsmės įsigaliojusių nurodymų bei draudimų.

Tokie reidai rajone vyksta nuo pirmadienio, kai Lietuvos Vyriausybė šalyje paskelbė karantiną. Pasak Kauno rajono savivaldybės pranešimo, tikrinama, ar nedirba viešojo maitinimo įstaigos, neaptarnaujami jų viduje klientai, ar parduotuvių, kioskų darbuotojai ir kiti prekybininkai nepažeidžia karantino reikalavimų. Pažymėtina, kad specialistai patikrinimus vykdo kiek įmanoma vengdami tiesioginio kontakto su žmonėmis, tačiau, jei prireiktų, yra aprūpinti būtinomis saugumo priemonėmis. 

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Sergejaus Lemziakovo teigimu, jau per pirmus reidus tikrintojams teko verslininkus įspėti dėl kelių smulkių pažeidimų, kurie netrukus buvo pašalinti. Skyriaus darbuotojai tikrino Karmėlavos, Domeikavos, Kumpių, Ringaudų, Garliavos ir kitų rajono gyvenviečių viešojo maitinimo įstaigas ir prekyvietes. Beveik visos jos, kaip reikalaujama, neveikė, kai kuriose maistas buvo pardavinėjamas tik išsinešti, o tai yra leidžiama.

Pasak Kauno rajono mero patarėjo Edmundo Mališausko, Savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius bendradarbiauja su Kauno rajono policija ir Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru. Pastarieji taip pat atlieka patikrinimus ir, esant akivaizdiems pažeidimams, informuoja apie juos Savivaldybės specialistus.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas patikino, kad patikrinimai bus vykdomi toliau ir, jeigu per pirmuosius tikrinimus nustačius pažeidimų buvo tik reiškiamos pastabos bei laikomasi tolerancijos, kitais kartais bus baudžiama griežčiau.

Per karantiną dėl koronaviruso plitimo, primena ELTA, draudžiama praktiškai visų maitinimo, švietimo ir laisvalaikio įstaigų veikla. Už karantino nesilaikymą gali būti skiriama bauda nuo 60 iki 3 tūkst. eurų, priklausomai nuo veiklos bei jos padarinių. Baudžiamojo kodekso 277 straipsnis numato, kad už kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimą gresia laisvės atėmimas iki 3 metų.

Pastebėjus karantino reikalavimų pažeidimus, apie juos galima pranešti telefonu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurga

Jurga portretas
Nevisai tiesa,prekybos centruose tik Maximoje saugu yra dezinf. skysčio vienkartinių pirštinių, pirkėjai apsitarnauja patys, ko negalima pasakyti apie prekybos centrą IKI, ten tikrai nesaugu. Gatvėse nemažai žmonių be kaukių.

Alio

Alio portretas
Neišprotėkit su savo komentarais. Nori sužlugdyt ekonomika ir viskas ir dėl ko čia triedžiat. Jau nieks neskelbia kiek serga gripu ir kad 5 jau numirė. Dar siūlo skūsti, šlykštu. Tegul dirba žmonės kiek gali, ką jiems daryti. Kiek liko be darbo ir pajamų.

Anonimas

Anonimas portretas
o tai ką vairotojai ne žmonės jiems valgyt nereik o kas veža prekes į parduotuves be vairuotojų badu numirtai
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių