Raudondvario dvaras rengiasi Kalėdoms: ko tikėtis šiemet?

  • Teksto dydis:

Ar Raudondvario dvare šiemet galime tikėtis šv.Kalėdų nuotaikos ir pramogų? Tokių, prie kurių jau tradiciškai esame įpratę, – su žėrinčia eglute, muzika, šviesomis, dekoracijomis, prakartėle? "Taip! – sako Raudondvario dvaro direktorė Snieguolė Navickienė. – Kalėdų negali atimti niekas, net epidemija. Mes vėl kviesime žmones į šventinį parką, kuriame šiemet lauks ypatinga Kalėdų pasaka."

Stebuklingas fortepijonas

Raudondvario pilies dvare, kuriame tradiciškai žiebiama pagrindinė Kauno rajono eglė, jau kuriamos dekoracijos, kurios papuoš parką, lankytojams svetingai atversiantį vartus į pasaulį, sklidiną šviesų, muzikos, linksmų balsų, tviskančių snaigių, raudonų kaspinų. Didžiausias kaspinas juos Kalėdų eglę, kuri taps tarsi dovana kiekvienam, atėjusiam pasisemti jaukumo, šilumos, šventinio pakylėjimo.

Prie pagrindinės Kalėdų eglės šiemet nebus besifotografuojančiųjų ypač pamėgtos karietos. Ji stovės kitoje parko vietoje – ten, kur lipti į ją bus pasirengusi Pelenė, šventiniam pokyliui pavirtusi Princese.

Nuotaika: direktorė S.Navickienė Raudondvario dvaro kalėdinės pasakos starto laukia su džiugiu jauduliu.

Prie Kalėdų eglutės vietoj karietos lauks interaktyvus Stebuklingas fortepijonas. "Ši pramoga kiekvienam leis pasijusti įstabiu kalėdinių melodijų kompozitoriumi ir atlikėju", – šypsosi S.Navickienė, pristatydama šiemečių Kalėdų Raudondvario dvare naujovę.

Kalėdų negali atimti niekas, net epidemija.

Virtuozais galės tapti visi

Suaugęs ar mažas lankytojas sės prie didžiulio Stebuklingo fortepijono, ir vos jo pirštai palies instrumento klavišus, pasigirs kalėdinė melodija, kuriai pritars ant Kalėdų eglutės žybsinčios šviesos. Bravo, bis, fotografiją atminimui, maestro!

"Šiemet dėl epideminės situacijos negalime pakviesti žmonių į tradicinį Kalėdų eglutės įžiebimo koncertą, todėl sugalvojome, kaip, dalyvaujant ir interaktyviai Kalėdų eglutei, patiems lankytojams susikurti muzikinę pramogą ir padovanoti sau ir kitiems nepakartojamą šventinę emociją", – aktyvaciją "Stebuklingas fortepijonas" apibūdina Raudondvario dvaro direktorė.

Ledas lauks pačiūžų ir čiuožėjų

Šventiniame parke veiks ir per ketverius metus daugelio lankytojų išbandyta ir pamėgta čiuožykla. Nežinia, kokia, artėjant Kalėdoms, bus epideminė situacija, tačiau tikėtina, kad ir čiuožykloje, ir parko teritorijoje teks laikytis rekomenduojamų atstumų, vengti glaudaus kontakto, būriavimosi.

Vis dėlto Raudondvario dvaro parko teritorija didelė, vyksmas vyks ne patalpose, o po atviru dangumi, todėl norinčiųjų sau ir savo šeimai surengti kalėdinę iškylą ir pasisemti šventinės nuotaikos, be abejo, netrūks.

Čiuožykloje vienu metu galės pramogauti iki 25 čiuožėjų. Toks žmonių skaičius leis, skambant muzikai, saugiai džiaugtis pačiūžų sukiniais ant Raudondvario dvaro parke išlieto ledo.

Kalėdų pasakos personažai

Visi, kurie kalėdiniu laikotarpiu yra lankęsi Raudondvario dvaro parke, žino, kokia ypatinga nuotaika čia užburia lankytojus kiekvienais metais.

Ir šiemet čia bus tradicinė prakartėlė, karštų gėrimų ir užkandžių, šviesomis blyksinčių kalėdinių kompozicijų ir instaliacijų. Jei tik bus galima užeiti į pilies vidų, pasitiks dar vienas personažas – Dama su įspūdinga Kalėdų pokylio suknia.

Vasarą Raudondvario dvare vykęs gėlių festivalis paliko kompozicijų, kurios gruodžio šviesoje atgims naujai. Povas, lelijos žiedas, fontanas, nušviesti kalėdinių šviesų, taps šventinės pasakos dekoracijomis.

Pastangos: kuriant Raudondvario dvaro puošmenas stengiamasi, kad jos būtų tvarios.

"Tai, kas pagaminta, kas jau atsirado, turi būti tvaru ir mums tarnauti toliau, paverčiant Raudondvario dvarą patraukliu visais metų laikais", – sako direktorė S.Navickienė, su džiugiu jauduliu laukianti kalėdinės Raudondvario dvaro pasakos starto.

Bus galima stebėti internete

Dėl karantino reikalavimų Kauno rajono savivaldybės vadovai negali pakviesti savo bendruomenės narių į visiems įprastą Kalėdų eglutės įžiebimo šventę Raudondvaryje, todėl į pagalbą bus pasitelktos šiuolaikinės technologijos.

Filmuotą eglutės įžiebimo ceremoniją bus galima stebėti lapkričio 27 d. 18 val. Kauno rajono bendruomenės feisbuko paskyroje.

Šventinę nuotaiką skleis ir kitos Kauno rajono seniūnijose įžiebtos Kalėdų eglutės. Jų nuotraukas arba filmuotus siužetus bus galima siųsti e. paštu spauda@krs.lt, vėliau jos bus pristatytos feisbuke, kur vyks balsavimas, bus vertinamos bendruomenių pastangos ir kūrybiškumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eglutės imitacija...

Eglutės imitacija... portretas
Gali būti, kad pasirodysiu ne populiarus... bet, ponai ir ponios mielieji, juk dabar išpopuliarėjo eglučių imitacijos - piramidės... metalinės konstrukcijos, apkaišytos šakomis, negalima vadinti eglute, o tik piramide... dabar daromos konstrukcijos - eglutės imitacijos, atseit, saugo mišką, bet tai tik graži imitacija... ji klaidina mūsų mažuosius vaikus, formuojamt klaidingą jų pasaulėžiūrą... o suaugusieji jau žino, kad tai netikra eglutė, o tik jos imitacija, nors ir labai graži... pagalvokit apie tai... vis tik, Kalėdų stebuklas, o ne koks kičas, nors ir gražus... negi mes negalime tokiai šventei vianą kartą metuose užsiauginti sau tikros Eglutės?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių