Ramučių parko darbai artėja prie finišo

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybėje apsilankiusi Karmėlavos bendruomenės centro „Židinys“ pirmininkės pavaduotoja Rima Šuliokienė ir seniūnas Židrūnas Šadauskis informavo merą Valerijų Makūną apie galimybes užbaigti Ramučių parko darbus, kuriuos pristabdė užsitęsusios procedūros ir išaugusios statybų kainos.

Ramučių parko tvarkybos darbai prasidėjo 2021 m., kai Kauno rajono savivaldybė ėmė vaduoti nuo dumblo parko tvenkinį: iš vandens telkinio buvo išsemta apie 2 300 kub. m dumblo, sutvirtinti krantai.

Vėliau parke buvo pašalinti menkaverčiai krūmokšniai, suformuoti pėsčiųjų takai, įrengtas apšvietimas, automobilių stovėjimo aikštelė, pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės, informaciniai stendai. Visi šie darbai buvo atlikti savivaldybės biudžeto lėšomis.

Siekdamas paversti parką dar patrauklesniu, Karmėlavos bendruomenės centras „Židinys“ parengė Ramučių parko infrastruktūros gerinimo projektą ir gavo Kauno kogeneracinės jėgainės (KKJ) paramą. Už gautas lėšas iki metų pabaigos ketinama įrengti du tiltelius ir dengtą sceną. Atsirado ir kitų rėmėjų – Kauno LEZ veikianti įmonė „Brolis Timber“ prisidėjo mediena.

Savivaldybė papildomai prisidės prie projekto baigiamųjų darbų.

R. Šuliokienė patikino, kad jau netrukus parke bus įrengtos vaikų žaidimų aikštelės, atlikti kiti infrastruktūros kūrimo darbai.

Meras pažadėjo, kad savivaldybė papildomai prisidės prie projekto baigiamųjų darbų – Karmėlavos seniūnijos gyventojai patiria nepatogumų dėl verslo plėtros, todėl žaliųjų zonų kūrimas yra gyvybiškai svarbus. Jis taip pat informavo „Židinio“ bendruomenę apie numatytą įrengti Pelenių vandenvietę ir planuojamą renovuoti Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos pastatą.

R. Šuliokienė patikino, kad bendruomenė kartu su savivaldybe yra pasiryžusi plėsti aktyvaus laisvalaikio zonas. Ateities vizijose – Rykštynės parko įrengimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mikė

mikė portretas
galės uostyti smarvę gražioje aplinkoje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių