R. Meilutytė: geriausios Kalėdos – namuose

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Apie pusšimtis šeimų iš visos Lietuvos vakar išbandė jėgas antrajame šeimų plaukimo turnyre. Gerų emocijų jose pasisėmė ne tik renginio organizatorė Rūta Meilutytė, bet ir šventės dalyviai – nuo jauniausios ketverių plaukikės iki žilaplaukių senjorų.

Tarp žiūrovų – garsenybės

Kauno plaukimo centro baseine "Girstutis" vykusiose šeimų estafečių varžybose šurmulio netrūko nuo pat sekmadienio ryto. Per du šimtus jų dalyvių atsakingai rengėsi R.Meilutytės labdaros ir paramos fondo antrus metus iš eilės rengiamam turnyrui. Darbų sukūryje sukosi ne tik techninis baseino personalas, bet ir pati R.Meilutytė bei jos tėtis Saulius Meilutis, broliai, kiti artimieji.

Derindama įvairias renginio detales Rūta spėjo ne tik dalyti autografus ir fotografuotis su gerbėjais, bet ir išmėginti žurnalisto duonos. Olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė drąsiai į rankas paėmė mikrofoną ir kalbino varžybų svečius bei dalyvius. Septyniolikmetės sporto žvaigždės klausimai pralinksmino renginyje viešėjusį žinomą architektą ir praeityje garsios grupės "Antis" vokalistą Algirdą Kaušpėdą bei olimpinį disko metimo čempioną Virgilijų Alekną.

Į veiksmą įsitraukė ir tarp garbės svečių sėdėjęs Kauno meras Andrius Kupčinskas. "Norėjome ir patys išmėginti jėgas varžybose, bet nesutapo šeimos tvarkaraščiai. Sūnui sekmadienį – futbolo rungtynės, dukrai – koncertas. Tad atidėjome ateičiai", –  teigė meras.

Greičiausi – kauniečiai

Po atrankinių kovų finale liko aštuonios komandos. Kiekvieną jų sudarė po keturis narius, turėjusius įveikti po 50 metrų krūtine. Lemiamuose plaukimuose distanciją greičiausiai įveikė komanda "Būsiu sveikas". Ją sudarę kauniečiai Girčiai po atkaklios kovos įveikė ekipą iš Panevėžio "Techasas". Šią į priekį tempė buvęs Europos čempionatų prizininkas ir Lietuvos rekordininkas Darius Grigalionis. Trečia finišavo Dūdų šeimyna.

"Turėjome vieną silpnesnę grandį, tad šiek tiek pritrūkome jėgų. Vis dėlto labai džiaugiamės įsitraukę į šias varžybas", – sakė D.Grigalionis.

Čempionų komandos atstovas Darius Girčys neslėpė pasididžiavimo pasiekimu ir negailėjo pagyrų savo sūnui Tadui bei dukroms Aušrinei ir Vakarei. Pastarosios išvakarėse dar startavo Lietuvos plaukimo čempionate Anykščiuose.

"Visi nuo mažens draugaujame su vandeniu, tad šeimos sėkmė manęs nenustebino. Maža to, turime dar du vaikus, kurie ateityje pakeis vyresniuosius", – komentavo D.Girčys.

Čempionės palinkėjimai

– Kodėl Meilučiai nestartavo savo rengiamose varžybose? – "Kauno diena" pasiteiravo R.Meilutytės.

– Mūsų šeima, pernai išbandžiusi jėgas varžybose Vilniuje, šįkart buvo stebėtoja ir organizatorė. Visi turėjome ką veikti. Juolab kad pagal mūsų susitarimą mes, nepaisant rezultatų, negalėjome patekti į finalą. Užtat galėjome likti objektyvūs ir vienodai palaikyti visus dalyvius.

– Kokia šių varžybų prasmė. Juk tikrai ne rezultato siekimas?

– Pirmiausia – suvienyti šeimą, gimines. Norime, kad žmonės gerai praleistų laiką. Kartu populiariname savo sporto šaką ir skatiname mokytis plaukti. Tai labai svarbu ne tik baseine, bet ir saugiam laisvalaikiui prie vandens.

– Kaip pernai kilo idėja surengti pirmąsias šeimų varžybas?

– Matėme, kad tokių renginių Lietuvoje nėra ir jų labai trūksta. Šiais laikais visi skubame, dirbame, mokomės, neturime laiko pabūti kartu, o toks renginys visus sujungia. Kartu susirenka anūkai, seneliai, bet kurios eilės pusseserės ar pusbroliai. Tai labai gražu. Visi įsijungia į bendrą veiklą, atiduoda jėgas. Svarbiausia, kad pralaimėjusiųjų čia nebūna. Žinoma, be daugybės rėmėjų ir pagalbininkų, šios varžybos nebūtų įmanomos. Esu jiems labai dėkinga.

– Ar jau spėjote atsipūsti Lietuvoje po įtempto praėjusio sezono?

– Kol kas dar nelabai. Teko pasirodyti Lietuvos čempionate Anykščiuose (prieš keletą dienų pelnė tris aukso medalius – aut. past.). Buvo ir organizacinių rūpesčių. Gal nuo rytojaus jau galėsiu pradėti tikras atostogas.

– Kur sutiksite Kalėdas?

– Mūsų šeima – ir Kaune, ir Vilniuje, tad teks kažkaip visur suspėti (juokiasi – aut. past.). Arba gal visi susibursime vienoje vietoje. Vis tiek Kalėdas atšvęsiu su visais artimaisiais.

– Ar Kalėdas dažniau sutinkate Anglijoje, kur nuolat gyvenate, ar gimtinėje?

– Anglijoje likau gal tik kartą, nes nespėjau grįžti į Lietuvą. O šiaip didžiosioms metų šventėms visada stengiuosi parvykti namo.

– Namuose juk ir maistas skanesnis, ir nuotaika kita...

– O kaipgi? Žinoma! Maloniausia ramiai pabūti su šeima. Smagu, kad tos tradicijos nesikeičia jau daug metų.

– Apie kokią Kalėdų dovaną svajojate?

– Man materialios dovanos nėra svarbios. Niekada nesidomiu gautos dovanos kaina ar jos verte. Gali būti koks nors menkniekis, bet labai mielas dėl parodyto dėmesio ir šilumos, su kuria ta daikčiukas dovanotas. O šiaip labiau mėgstu dovanoti pati.

– Kalbant apie jūsų sezoną. 2014-ieji jums buvo įprastiniai skambių pergalių prasme, bet ne visai įprasti dėl varžovų. Ar jus nustebino staigus jamaikietės Ailos Atkinson iškilimas?

– Nepasakyčiau. Ji seniai priklauso plaukimo elitui, visada buvo stipri priešininkė. Man šis sezonas nebuvo toks, kad siekčiau gerinti pasaulio rekordus. Jį ir pradėjau vėlokai. Vis dėlto rezultatai parodė, kad judame gera linkme. O dėl išaugusios konkurencijos labai neišgyvenu.

– 2015-aisiais laukia rimtesni išbandymai?

– Pirmosios varžybos laukia vasario mėnesį, bet specialiai joms nesiruošime ir ypatingų rezultatų demonstruoti neketiname. Kaip ir per visas kitas varžybas iki pat pasaulio čempionato Kazanėje (ten liepos pabaigoje jau dalyvaus ir Julija Jefimova, grįžtanti po dopingo diskvalifikacijos – aut. past.). Taip pat laukia atranka į Rio de Žaneiro olimpiadą. Tikiuosi, metai bus geri.

– Ko palinkėtumėte kauniečiams Kalėdų ir Naujųjų metų proga?

– Pirmiausia norėčiau visiems lietuviams padėkoti už nuostabų palaikymą. Jį jaučiu visose varžybose, neretai matau ir mūsų tautiečius tribūnose. O kitais metais visiems linkiu laikytis sveiko gyvenimo būdo. Tada bus daugiau energijos ir sveikatos. Ir daugiau pozityvių emocijų, kurių Lietuvoje kartais trūksta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUS.

RUS. portretas
Stora,kaip karve. Anabolikus maziau reikia zrat. Negrazi.

gerbėja

gerbėja portretas
smagių švenčių-tu mūsų SPINDULĖLIS

undinele

undinele portretas
Maladiec
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių