R. Karbauskis po rinkimų Kaune mato „valstiečių“ koaliciją su „Vieningu Kaunu“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis sako po savivaldos rinkimų Kaune matantis jo partijos ir dabartinių valdančiųjų „Vieningo Kauno“ koaliciją.

„Analizuodamas situaciją, kur matyti iš apklausų, galiu pasakyti, kad kita miesto taryba gali būti kitokia: į ją turėtų patekti trys sąrašai: „Vieningo Kauno“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų ir konservatorių“, – penktadienį per spaudos konferenciją sakė R. Karbauskis.

Į merus „valstiečiai“ Kaune savo kandidato nekelia, palaikys dabartinį miesto merą Visvaldą Matijošaitį, siekiantį antros kadencijos.

„Mes ateiname ne keisti Kauno miesto savivaldybės politikos, o integruotis į bendrą tikslą. Mūsų požiūryje kritikos tam, kas vyksta Kauno mieste, tikrai neišgirsite“, – sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, nors LVŽS ir „Vieningo Kauno“ tikslai iš esmės nesiskiria, dalyvaudamos dviem sąrašais šios dvi politinės jėgos gali pasiekti geresnių rezultatų ir turėti daugiau narių taryboje nei tuo atveju, jei į Kauno tarybą keltų vieną sąrašą.

Kauno meras V. Matijošaitis taip pat minimas tarp galimų kandidatų į prezidentus. R. Karbauskis sako tokio klausimo nesvarstęs.

„Tokio klausimo mes nenagrinėjome. Įsivaizduoju, kad V. Matijošaitis galėtų būti puikiu Vyriausybės vadovu tam tikrose aplinkybėse“, – sakė jis.

Vėliau R. Karbauskis pridūrė, jog neprognozuotų, kad V. Matijošaitis galėtų tapti „valstiečių“ kandidatu į prezidentus.

Tarp LVŽS kandidatų į Kauno miesto savivaldybės tarybą – skulptorius Stasys Žirgulis, jis įrašytas pirmuoju kandidatų sąraše. S. Žirgulis anksčiau Kauno taryboje yra dirbęs kaip Liberalų sąjūdžio atstovas.

Antroji – LVŽS Kauno skyriaus pirmininkė Vaida Pranarauskaitė, dirbanti finansų srityje.

Į tarybą su „valstiečiais“ kandidatuos ir žurnalistė, buvusi „Kauno dienos“ vyr. redaktorės pavaduotoja Audronė Jankuvienė ir tekstilininkė Jolanta Šmidtienė, Kaune geriausiai žinoma kaip miesto pagrindinių kalėdinių eglučių autorė.

„Valstiečių“ kandidatų sąraše taip pat yra verslininkas, sportininkas Karolis Žilinskas ir rašytojas, žurnalistas, Šaulių sąjungos žurnalo „Trimitas“ pirmasis redaktorius Gediminas Jankus, anksčiau taip pat dirbęs Kauno taryboje.

Šiuo metu Kauno taryboje „valstiečių“ atstovų nėra.

Savivaldos rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų kovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
KO CIA KISAT SENUS STRAIPSNIUS

natalija TO ALGIS

natalija  TO ALGIS portretas
PASIGYDIK TU PRIEGLUSIAU SKAITYK KOMENTARUS MATJOSAITIS BAIGIA SAVO KARJERA KAUNAS NENORI JO DAUGIAU MATYTI O GERBIAMAS KARBAUSKI JUS UZ KAUNIECIUS AR UZ MATJOSAICIO SEIMYNINE RANGA LABAI GERBIU KARBAUSKI TIK NEPADARYKIT KLAIDOS O TAI BUS KAIP SU SVERNELIU

tai bent noras

tai bent noras portretas
Reikėjo kurti sąjungą, kai žaliavalstiečiai buvo viršūnėje, o dabar, kai viską prapylė, nelabai Matijošaitis ir norės tos koalicijos.
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių