Pūvančios stirnos dvokas: kam turėtų rūpėti prie muziejaus irstanti gaišena?

  • Teksto dydis:

Antradienį portalo kauno.diena.lt skaitytojas kreipėsi į žurnalistus dėl negyvo gyvūno. Laiške nurodyta, kad VI forto griovyje pastebėta negyva stirna.

„Guli gal jau savaitė. Kvapas baisus, jaučiasi per kelis šimtus metrų. Aplink pilna musių, visa kaip balionas“, – apie pradėjusią irti gaišeną pasakojo kaunietis. 

Vieta nėra visiškas užkampis, tad tikriausiai tai pastebėjo ar bent jau užuodė ne vienas žmogus. Gaišena toliau tebeguli. Arba pastebėjusieji niekam nepranešė, arba tarnybos nesureagavo. 

Skaitytojo manymu, stirna nukentėjo ir krito susižalojusi, kai bandė išsprukti iš VI forto teritorijos, kurioje, kaip teigė, jau daug metų gyvena stirnos.

„Per buvusias pratybas forte kareiviai priraizgė ir paliko spygliuotas vielas ant buvusių vartų“, – nurodė skaitytojas. Per juos stirnos išlįsdavo lauk iš forto teritorijos ir per ten grįždavo.

Trečiadienį prie VI forto apsilankęs portalo kauno.diena.lt fotografas rado aprašytą vaizdelį ir gyvūno gaišeną.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Kreipėmės į Vytauto Didžiojo karo muziejaus, kurio padalinys įsikūręs VI forte. Jame veikia Karo technikos ekspozicijos muziejus. Taip pat kreipėmės į Kauno miesto savivaldybę dėl šiuo metu galiojančios tvarkos, kas atsakingas už laukinių gyvūnų gaišenų paėmimą iš viešų vietų. Gavę komentarus publikaciją papildysime.


Šiame straipsnyje: stirnaVI fortasmuziejusgaišenaskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsakymas ;Manau:

Atsakymas ;Manau: portretas
Manau- Tamsta teisus, dabar žinote, kut ta gaišena guli. Nuvažiuokit ir užkaskit

Cha cha

Cha cha portretas
Niekam nereikia kepsnio

Manau

Manau portretas
Rašo laikraštyje, triukšmauja, ieško kaltų. Ar nepaprasčiau būtų gaišeną užkasti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių