Profesoriams E. Aleksandravičiui ir R. Šiaučiūnui skirs 2021-ųjų Kauno mokslininko premijas

Lietuvos mokslų akademijai atrinkus iš aštuonių kandidatų, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Istorijos katedros profesoriui Egidijui Aleksandravičiui, „Academia cum laude“ vadovui, istorikui, habilituotam humanitarinių mokslų daktarui, Lietuvių išeivijos instituto direktoriui, publicistui, aktyviam visuomenininkui, daugelio knygų (tarp kurių – ir ką tik pristatytoji „Adamkus“) autoriui bus įteikta Kauno miesto savivaldybės įsteigta Mokslininko premija. E. Aleksandravičius taip pat yra Lietuvos istorijos mokslo tautinio komiteto prezidentas, „Atviros Lietuvos fondo“ valdybos pirmininkas, Pasaulio lituanistų asociacijos valdybos narys, Lietuvos istorijos draugijos ir Žemaičių kultūros draugijos narys.

Antrasis mokslininkas, kuriam irgi numatyta skirti tokią premiją, – Kauno technologijos universiteto (KTU) profesorius, inžinierius chemikas, šimtų mokslinių straipsnių ir kelių vadovėlių autorius (2007-aisiais buvo išrinktas KTU rektoriumi) Raimundas Šiaučiūnas.

Premijų paskyrimą dar turi patvirtinti Kauno miesto taryba, jos posėdis vyks antradienį.

ELTA primena, kad Taryba įsteigė Kauno miesto mokslininko premiją ir patvirtino Kauno miesto mokslininko premijos skyrimo nuostatus 2013 m. kovo 21 d. sprendimu.

„Pagal šiuos nuostatus, savivaldybė surenka aukštųjų mokyklų ar kitų institucijų bei organizacijų siūlymus su konkrečiomis premijos vertų mokslininkų pavardėmis taip pat išvardintais jų nuveiktais darbais ir nuopelnais Kaunui bei Lietuvai. Šįmet gavome tik pasiūlymus dėl 8 kandidatų, nors Kaune, akademiniame mieste, tikrai nusipelniusių mokslininkų yra daugiau. Kas vertas premijos, apsvarsto bei atrenka kompetentinga organizacija – Mokslų akademija. Premiją skiria steigėja – Kauno miesto savivaldybė“, – naujienų agentūrai ELTA sakė Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyr. specialistė Raimonda Jančauskienė.

2013 metais pirmoji Kauno mokslininko premija buvo įteikta prof. Vidui Gražulevičiui, vėlesniais – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorei, habilituotai daktarei Daivai Rastenytei, Lietuvos sporto universiteto rektoriui Albertui Skurvydui, VDU prof. Rasutei Žukienei, LSMU prof. Limui Kupčinskui (už pasiekimus fizinių, biomedicinos, žemės ūkio ir technologijos mokslų srityje), VDU prof. Laimai Šinkūnaitei (už nuopelnus humanitarinių ir socialinių mokslų srityje) bei kitiems mokslininkams.

ELTA yra skelbusi, jog 2020-aisiais nuspręsta skirti Mokslo premijas už nuopelnus humanitarinių ir socialinių mokslų srityje) VDU prof. Vaidai Kamuntavičienei, o už nuopelnus fizinių, biomedicinos, žemės ūkio ir technologijos mokslų srityje – KTU prof. Vytautui Ostaševičiui.

Vienos Kauno miesto mokslininko premijos dydis – 5 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PETRAS

PETRAS portretas
Merą Matijošaitį tada jau renkame JAV prezidentu, jeigu šiuos parinkom "mokslinykais" ?

chi chi chi

chi chi chi portretas
Apdovanoja "savus komjaunuolius"

savivaldybė turėtų nepamiršti ALEKSANDRAVIČIAUS

savivaldybė turėtų nepamiršti ALEKSANDRAVIČIAUS portretas
" nuopelnus" k g e b i s t ų naudai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių