Pritrūkus drabužių nusikaltėliams, pagalbos kreipėsi į bažnyčią: paaukotas net kostiumas

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities pareigūnai, areštinėje pritrūkę drabužių nusikaltėliams, pagalbos kreipėsi į bažnyčią. Klebonui parapijiečių paprašius drabužių paaukoti socialiniame tinkle, kauniečiai jų prinešė tiek, kad dabar užteks ilgam. Mados areštinėje bus pačios įvairiausios – paaukotas net kostiumas, praneša LNK.

Kauno areštinės rūbinė dar neseniai buvo tuščia. Tačiau pakaitiniai rūbai areštinėje reikalingi dažnai. 

„Nemažas procentas rūbų reikalingi tyrimams paimti, pavyzdžiui, po sunkių nusikaltimų, kuomet ant rūbų lieka mikrodalelių. Pakankamai didelis procentas pas mus atvažiuoja klientų, kurie yra asocialūs“, – teigia Darius Norkaitis, Kauno areštinės viršininkas.

Išgirdusi pagalbos prašymą, bažnyčia savo socialiniame tinkle paskelbė, kad kviečia parapijiečius aukoti rūbų. 

„Per tą svetainę gerų darbų idėja išplito ir tada žmonės pradėjo atsiliepinėti. Būdavo švarūs, gražūs drabužiai“, – pasakoja Gytis Petras Stumbras, Kauno Švč. Jėzaus Širdies parapijos vikaras.

Šančiškiai sureagavo taip greitai, kad dabar areštinė užpildyta bent metams. Rūbų dabar areštinėje bus visiems skoniams. Į areštinę atneštas net ir kostiumas. 

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Juokaudamas sakau, jeigu kam patiks, galėsim ir sportinius rūbus duoti, ir laisvalaikio, ir į kultūrą išleisti, nes turime ir kostiumą“, – kalba Kauno areštinės viršininkas.

Šančių parapijos vikaras sako, kad toks rūbų rinkimas bažnyčiai yra išskirtinis atvejis. Tačiau prašantiems pagalbos turi padėti.

Areštinės viršininkas teigia, kad kasmet į areštinę patenka apie 2 tūkst. asmenų. 10 proc. sudaro moterys.

Nors nusikaltimų skaičiai apskritai sumažėjo, bet patenkančių į Kauną nusikaltėlių daugiau, nes išsiplėtė apygardos ribos. Dėl to atsirado didesnis rūbų poreikis. 

Įprastai rūbus areštinė gaudavo iš „Carito“, tačiau būtent vyriškų drabužių trūkumas didelis ir pas juos, ypač Lietuvoje daugėjant pabėgėlių. 

Vyriškų rūbų trūksta ne tik areštinei. 

„Caritas“ sako, kad dabar yra sustabdęs drabužių rinkimą, ypač moteriškų, nes jų turi daug, o daiktų nesandėliuoja. Tačiau vyriškų daiktų visada laukia. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
gali ir patį ciciną tas irgi turės paklausą

Labai galvotas

Labai galvotas portretas
Nu kaži ar jiems reikia drabužių? Gal geriau Cicino šokėjas su plunksnomis jiems nuvežti paliksminti?

Statybnioks

Statybnioks portretas
Aukoti reikia nusikaltėlių aukoms...štai šiandien skelbta , kad vienas girtas suvažinėjo 5 ir tik lygtinai gavo...kam jam aukoti?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių