Prieglaudos Kaune nebegali priimti gyvūnų: žmonės augintinius palieka tiesiog prie durų

  • Teksto dydis:

Gyvūnų globėjai Kaune prie durų randa paliekamus gyvūnus, o į prieglaudas jų priimti nebegali, nes baigėsi savivaldybės skirti pinigai, praneša LNK.

Septynerių metų Mikis pirmą kartą susitiko su naujais šeimininkais, atvažiavusiais iš Palangos į Kauną jo pasiimti. Pekinų veislės mišrūnas rodė charakterį ir noriai žmonių neprisileido.

Šis šunelis – ne vienintelis toks paliktas prie durų. Veterinarijos kameros užfiksavo tokį vaizdą – vidury dienos vyriškis prie durų padėjo dėžutę su katinu.

„Pasišalino gan greitai, nespėjome susivokti, kas, kur, kaip. Tik per filmuojamas kameras mes supratome, kad tai – tyčinis dalykas. Žmogus tiesiog galbūt atsikratė savo augintinio“, – pasakojo veterinaras Giedrius Survila.

Priešingai nei Mikiui, katinui pasisekė labiau. Jo būklė nebuvo tokia prasta.

„Irgi vyresnio amžiaus, žinoma, išsigandęs. Kažkokių ypatingų sveikatos problemų nepastebėjome“, – sakė G. Survila.

Specialistai sakė, kad atvejų, kai gyvūnai masiškai paliekami prie durų, nebuvo jau seniai. O taip nutiko dėl to, kad Gyvūnų globėjo asociacija, iki šiol turėjusi sutartį su miesto savivaldybe rūpintis beglobiais gyvūnais ir juos anksčiau rinkdavusi, kurį laiką to nebedaro, nes sutartyje numatytos lėšos baigėsi gerokai anksčiau nei pati sutartis.

Gavę atsakymą, kad mes negalime priimti nemokamai, žmonės rastus gyvūnus tiesiog vėl atneša ir išmeta prie durų.

„Mes esame nepajėgūs priimti savo lėšomis tokius srautus gyvūnų. Mes galime priimti tik tada, kai turime laisvų vietų, todėl dažniausiai žmonės ir informuojami, jog sutarties nėra, baigėsi“, – aiškino Gyvūnų globėjų asociacijos atstovė Jurgita Gustaitienė.

Kauno savivaldybė situaciją sutiko pakomentuoti raštu. „Sutartis nebevykdoma, kadangi baigėsi sutarties vykdymui skirtos lėšos. Šių metų liepos mėnesį buvo skelbti konkursai paslaugoms įsigyti. Pirkimuose dalyvių pasiūlymų nebuvo, todėl pirkimas neįvyko“, – rašė Aplinkos apsaugos skyriaus vyr. specialistė Kristina Skėrienė.

Žmonėms tenka patiems galvoti, ką daryti su rastais gyvūnais.

„Gaunasi vos ne skatinimas tuo gyvūnu kažkaip atsikratyti. Mes matome jau tuos pirmuosius rezultatus. Gavę atsakymą, kad mes negalime priimti nemokamai, kad savivaldybės sutartis negalioja, kad nėra įmonės, kuri aptarnautų dėl beglobių gyvūnų, žmonės rastus gyvūnus tiesiog vėl atneša ir išmeta prie durų“, – teigė J. Gustaitienė.

Savivaldybė tikino iš naujo paskelbusi konkursą pirkti paslaugas, tačiau panašu, kad procedūros gali užtrukti. Gyvūnų globėjai prognozuoja, kad jeigu artimiausiu metu klausimas nebus išspręstas, artėjant žiemai išmetamų gyvūnų gali gerokai padaugėti. O užsipildžius prieglaudoms, net ir labai norint padėti, beglobių nebebus kur laikyti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

teisybę išreiškentis anonimas

teisybę išreiškentis anonimas portretas
Aš nesuprantu kokie žmonės gali taip elgtis, juk tai irgi gyvas sutvėrimas,o kas būtų jai jūs taip paliktų, ar jum patiktų? Man atrodo jiems tiesiog dėmesio trūksta,ir jo negauna dėl tokiu poelgių.

Klausimelis

Klausimelis portretas
Migrantam pinigu yra,gal Bilietaite koki vagoneli perleistu su viso paslaugom ir maitinimu ?

Roma

Roma  portretas
Nesuprantu tokiu zmoniu . Reiktu virus prieglaudos duru pakabinti gerad video cameras . Uzsieny Randa tokius zmones ir baudzia. Bet is kitos pushes tada mes I miskus arba zudys . O savivaldybes viskas Randa pinigu isskyrus prieglaudos . O tokiems sun seimininkam linkiu tokio pacio likimo . Isgamos
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių