Prie rotušės surinktas įspūdingas lobis

Gruodžio 6-ąją, Šv.Mikalojaus dieną, Kauno senamiesčio draugija kartu su seserimis benediktinėmis surinko lobį iš vaško lydymo krosnies palei rotušės duris.

Jau šeštus metus Senamiesčio draugija Šv.Mikalojaus, kuris yra Kauno globėjas, dieną surenka visus pinigus, kuriuos svečiai ir kauniečiai įmeta į prie Rotušės įėjimo eksponuojamą vaško lydymo krosnį.

"Išties įspūdingas lobis", – džiūgavo rotušės ceremonimeistras Kęstutis Ignatavičius, vartydamas kruopščiai seserų vienuolių surašytą protokolą.

Pasak K.Ignatavičiaus, šiemet gerokai išsiplėtė miestą aplankiusių svečių geografija. Be rastų kone 446 eurų, per ventiliacijos angas į lydimo krosnį įmesta 180 Lenkijos zlotų, 15 Izraelio šekelių, taip pat Turkijoje, Honkonge, Ukrainoje, Gruzijoje, Norvegijoje, Šveicarijoje, Islandijoje, Suomijoje, Moldovoje, Rusijoje, Indijoje ir Singapūre naudojamos valiutos.

Rasta ir jau nebegaliojančių pinigų – Čekoslovakijos ir Estijos kronų, Latvijos latų. "Surinkome 3 kg lietuviškų centų", – šyptelėjo K.Ignatavičius.

Anot jo, galiojančius eurus siūloma atiduoti seserims benediktinėms, kurios globoja skurstančius vaikus, o kita valiuta bus perduota miesto muziejui, įsikūrusiam rotušėje. "Tai lobis, kurį svečiai palieka Kaune, kad čia dar kartą sugrįžtų. Pinigai parodo, iš kokių šalių svečiai lankosi mūsų mieste", – priminė ceremonimeistras.

Vaško lydymo krosnis visuomenei buvo atidengta 2002 m. Vėliau, įrengus ventiliacines angas, pro jas žmonės ėmė mesti į vidų smulkius pinigus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irgi nebejaunas

Irgi nebejaunas portretas
Šaunuolis mūsų miesto ceremonmeisteris Kęstutis. Laikas sunkiai jį keičia. Sėkmės Tau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių