Dėl Panemunės tilto – dar vienas žygis į Vilnių

Būrys Kauno socialdemokratų šiandien aplankė premjerą Algirdą Butkevičių ir iš Vyriausybės vadovo lūpų išgirdo pažadą, kad Kaunui bus padidintas skolinimosi limitas. Tai leistų tęsti Panemunės tilto statybos darbus.

Būrys Kauno socialdemokratų šiandien aplankė premjerą Algirdą Butkevičių ir iš Vyriausybės vadovo lūpų išgirdo pažadą, kad Kaunui bus padidintas skolinimosi limitas. Tai leistų tęsti Panemunės tilto statybos darbus.

Į Vilnių pas premjerą važiavo nemaža delegacija: Kauno vicemeras Vasilijus Popopas, administracijos direktoriaus pavaduotojai Jonas Jučas, Steponas Vaičikauskas bei tarybos narys Valys Venslovas.

„Kelionė į Vilnių buvo sėkminga. Premjeras mums pažadėjo, kad Kauno miesto savivaldybei bus padidintas skolinimosi limitas 10 punktų iki 50 proc. Taip mes galėsime pasiskolinti 20 mln. litų, kurie bus skirti Panemunės tilto statyboms finansuoti“, – sakė V. Venslovas.

Premjeras A. Butkevičius anksčiau buvo teigęs, kad nedidins savivaldybių galimybių skolintis, nes jų skolos 2013 m. viduryje siekė 75 proc. pajamų.

„Žinoma, lemiamą žodį tars Seimas, kuris ketvirtadienį turės nusprręsti dėl skolinimosi limito, tačiau premjero garantas suteikia didelių vilčių“, – akcentavo tarybos narys.

V. Venslovas užsiminė, kad buvo kalbama ir apie Kelių direkcijos skiriamas lėšas. Jo teigimu, 2014 m. iš Kelių direkcijos Panemunės tiltui bus skirta ne mažiau nei 5 mln. litų.

Tai ne pirmas Kauno politikų vizitas Vilniuje šią savaitę. Vakar Vyriausybėje lankėsi Kauno meras Andrius Kupčinskas, kuris bandė įtikinti, kad nepadidinus skolinimosi limito Panemunės tilto statybos įstrigs. 

„Kauno tiltai“, kurie vykdo tilto statybas, yra atlikę darbų už 32 mln. litų, o bendrovei sumokėta tik 12 mln. litų. Anot mero, savivaldybė taip pat norėtų prisidėti prie statybų, o padidinus skolinimosi limitą tai būtų įmanoma.

Bendra tilto, kuris sujungs A.Juozapavičiaus pr. ir Tilto g., vertė – 106 mln. litų. Naujasis tiltas bus 273 m ilgio ir 20,8 m pločio, turės keturias eismo juostas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pitkiz

pitkiz portretas
pirma susprogdina,paskui pinigų ieško-tikri verslininkai...

Keleive

Keleive portretas
Tiltas turi veikti. Kol kas mes patiriam labai didelius nepatogumus ir niekam lig dabar tai nerupejo. Dekui socialdemokratams -pagaliau reikalai . Socialdemokratams rupi paprastas zmogus!

pyp

pyp portretas
Kaunas mokesčių moka tikrai ne mažiausiai, tačiau jei ką statyt turi skolintis, lyg tai po to atiduoti nereiks. O tai, kad leidžia pasiskolinti daugiau, vadinama pasiekimu....pyp, pyp...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių