Po remonto darželį galės lankyti ir specialių poreikių turintys mažieji

  • Teksto dydis:

Pernai vykę intensyvūs statybų ir rekonstrukcijos darbai Kauno rajone tęsis ir šįmet. Statybininkai jau įsikūrė Kluoniškių kaime ir pradėjo Zapyškio pagrindinės mokyklos pastato, kuriame mokosi darželinukai, remontą. Pastatas pastatytas dar 1971 metais, tad remonto jam reikėjo kaip niekad.

„Atlikus pastato remontą, apšildžius kokybiškomis medžiagomis, užsandarinus plyšius izoliacinėmis medžiagomis, pastatas ne tik taps patrauklesniu, modernesniu, bet ir bus padidintas jo energetinis efektyvumas. O svarbiausia bus pagerintos lopšelio-darželio veiklos sąlygos, naudą pajus šią įstaigą lankantys vaikai, darbuotojai, kiti Zapyškio bendruomenės nariai“, – teigė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris.

Anot pavaduotojo, po remonto darželį galės lankyti daugiau vaikų, nes bus atnaujintos trys ir įrengta viena nauja darželio grupė. Viso šį darželį galės lankyti 80 vaikų. Be to, darželio pastatas bus pritaikytas žmonėms su negalia, todėl jį lankytis galės vaikai su specialiaisiais poreikiais.

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Remonto metu pastate bus griaunamos kelios pertvaros, išardomos visos grindys ir įrengiamos naujos, keičiami visi langai ir durys, taip pat bus sutvarkyti inžineriniai tinklai (šildymas, vandentiekis, nuotekų, elektros tinklai), apšiltinamos pastato sienos. Prie esamo ūkio pastato iškils priestatas inventoriui.

„Rangovai suremontuos ne tik darželio grupių patalpas, bet ir virtuvę, vaikų žaidimo kambarį, tualetus, prausyklas. Pastato rūsyje laikėsi drėgmė, todėl jo nusausinimui įrengsime drenažą. Žinoma, bus pagražinta ir aplinka: sutvarkytos pavėsinės, žaidimų aikštelės“, – darbus vardijo M. Rikteris.

Projektas finansuojamas Kauno rajono savivaldybės, VšĮ Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) ir Kauno rajono veiklos valdymo grupės iš „Leader“ programos skirtomis lėšomis. Visi darbai kainuos beveik 640 tūkst. eurų: paramos lėšos sudarys 236 tūkst. eurų, likusi suma – savivaldybės biudžeto lėšos.

Remonto darbus planuojama baigti per 10 mėnesių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip visada Kauno rajone..

Kaip visada Kauno rajone..  portretas
Ir vėl ne ten renovuoja , kur labiausiai reikia ....kažkaip viskas vis į užkampį ...Zapiškį ..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių