Po Kauno gatves skrieja šunytis: tik ištrauki riedlentę – jau šoka ant jos važiuoti

Kauniečiai jau kurį laiką žavisi po miesto parkus riedlente besivažinėjančiu šuniuku. Pasirodo, keturkojo vardas – Kobis, o neįprastą hobį atrasti padėjo jo šeimininkė Paulina.

Šeimininkės laukė veislyne

Kobis kaunietės Paulinos bute atsirado prieš keletą mėnesių. Mergina portalui kauno.diena.lt papasakojo, kad jau seniai svajojo įsigyti kokį nors mažesnio dydžio šunytį.

„Skaitėme apie įvairias veisles ir rinkomės pagal jos savybes – norėjome, jog šunelis būtų draugiškas, žaismingas, lengvai dresuojamas. Korgis mums pasirodė tinkamiausias variantas, nes atitiko visus charakterio bruožus ir sužavėjo savo miela išvaizda“, – prisiminė Paulina.

Išsirinkus veislę, laukė paties šuniuko paieškos, dairytasi po Lietuvoje patvirtintus korgių veislynų sąrašus, laukta, kol pas juos atsiras vienas mažas šunelis. Netrukus viename Lietuvos veislyne gimė vyriškos lyties korgiukas.

„Kai jau kiek paaugo, nuvykome į veislyną, pamatėme, kaip ten auginami korgiukai, susipažinome su veisėja, viskas labai patiko. Kitą kartą vykome jau pasiimti Kobio“, – pasakojo Paulina.

Paulinos asmeninio archyvo nuotr.

Moka virš 30 triukų

Kobis šiuo metu yra aštuonių mėnesių. Kaip tvirtino šeimininkė, tai – ypač draugiškas augintinis.

„Labai draugiškas su visais: tiek su vaikais, tiek su suaugusiaisiais, tiek su kitais šuniukais. Jeigu einame gatve ir koks žmogus kalba telefonu, Kobis labai apsidžiaugia, nes galvoja, jog kalbina jį, ir laukia, galbūt paglostys ar pažais su juo. Taip pat Kobis yra be galo žaismingas, aktyvus ir labai drąsus. Jį viskas domina, viską nori išbandyti“, – teigė kaunietė.

Dabar Kobis atrado naują pomėgį – bando prasmukti į įvairias parduotuves, kavines. Tiesa, ten šunys ne visuomet laukiami. Taip pat jam patinka ir gardus maistas.

Tik ištrauki riedlentę – jau šoka ant jos važiuoti. Tad galiausiai teko mokyti nelipti ant riedlentės be komandos.

„Dar neradome tokio maisto, kuris jam būtų neskanus. Kol buvo dar mažesnis, mėgo viską graužti: baldus, grindjuostes, sienas, net langą. Esame išbandę kelis purškalus nuo kramtymo, tačiau nesėkmingai – jis viską nulaižydavo, jam labai skanu“, – juokėsi kaunietė.

Vos įsigijusi šuniuką, šeimininkė pastebėjo, kad jis – ypač gabus ir imlus dresūrai.

„Buvo pačiai keista, kaip greitai išmoksta naują triuką ir kaip jį džiugina pats procesas. Kadangi jis labai aktyvus, tai tą energiją nusprendėme nukreipti į dresūrą. Bandžiau paskaičiuoti – šiuo metu jis moka jau virš 30 triukų. Dalyvauja parodose, lanko dresūros pamokėles. Jam labai patinka į jas eiti, spyriojasi, kai reikia iš jų eiti namo“, – sakė Paulina.

Paulinos asmeninio archyvo nuotr.

Riedlentė – naujas hobis

Neseniai merginai gimė neįprasta idėja – išmokyti Kobį važinėtis riedlente. Mintį pametėjo internete pamatytas vaizdo įrašas, kuriame riedlente linksmai skrieja buldogas.

„Pradėjau mokyti tiesiog namuose užlipti ir pastovėti ant riedlentės, kuri visiškai nejuda. Norėjosi mokyti labai neskubant, kad jis tik neišsigąstų, bet jam nuo pat pradžių buvo labai smagu ant jos stovėt. Tada pamažu pradėjau riedlentę judinti. Po to mokiau, jog riedlentę reikia pajudinti pačiam“, – prisiminė pašnekovė.

Dabar važiuoti riedlente yra šunyčio vienas mėgstamiausių triukų.

„Tik ištrauki riedlentę – jau šoka ant jos važiuoti. Tad galiausiai teko mokyti nelipti ant riedlentės be komandos, o kai baigiam važinėti, nuo riedlentės kartais tenka jį nukelti, nes nebenori nuo jos nulipti“, – dalijosi Paulina.

Dabar Kobis važinėjasi ne tik namuose – treniruotis čia per mažai vietos. Juodu su šeimininke mielai vyksta į Kauno parkus.

„Mūsų pamėgtos treniruočių vietos šiuo metu yra Kalniečių parkas, Vienybės aikštė, o jeigu lyja – mūsų namų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Planuojame treniruotis ir toliau, kad Kobis taptų dar geresnis riedlentininkas!“ – tikino šuniuko šeimininkė.

Paulina Kobiui sukūrė ir instagramo paskyrą pavadinimu „corgi_kobis“. Šunelis turi beveik 4 tūkst. sekėjų, dalis jų – ne lietuviai. Internautai mielai stebi Kobio nuotykius. Pasak jų, šuniukas tiesiog tirpdo širdis



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Toks jaunas šuniukas ir tiek jau moka, super

Anonimas

Anonimas portretas
Nieko sau suo

Anonimas

Anonimas portretas
Koks grazus ir protingas suniukas
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių