Pirkėjams – smagios naujienos: turguje atpigo bulvės, agurkai, trešnės

Brangsta ir brangs. Tokius žodžius dabar girdime, kai kalba pakrypsta apie prekių ir paslaugų kainas. Vis dėlto pasitaiko ir malonių išimčių – kai kas atpinga.

Dėl sezoniškumo šios savaitės pabaigoje Kaune esančioje „Dainavos“ turgavietėje, kurioje prekiaujama vaisiais, uogomis ir daržovėmis, atpigo bulvės, agurkai ir trešnės. Penktadienį kilogramą šviežių bulvių buvo galima nusipirkti už 0,60 euro, agurkų – 0,70, o trešnių – už 3 eurus.

Prieš savaitę bulvės kainavo 0,70, agurkai – 1,20, trešnės – 3,50 euro. 

Šios turgavietės pardavėjai kainų tarpusavyje, panašu, nederina, todėl pas vienus prekeivius tos pačios daržovės ar uogos kainuoja šiek tiek brangiau, pas kitus – pigiau. Straipsnyje paminėtos mažiausios matytos kainos.

Vakar viena šeima agurkus pardavinėjo po 0,80 euro, kaip ir kai kurie kiti prekeiviai. Tačiau apie 11.30 val. kainą sumažino iki 0,70 euro. Minėti pardavėjai turgavietę palieka anksčiausiai, apie 12 val. Todėl norėdami išparduoti prekes neretai darbo dienos pabaigoje kainą padaro patrauklesne pirkėjams.

2021 m.  birželio pabaigoje – liepos pradžioje „Dainavos“ turgavietėje šviežios bulvės kainavo tiek pat, kiek ir šiemet – 0,60 euro. Už agurkus pernai tokiu metu reikėjo mokėti net šiek tiek daugiau – 0,90-1,10 euro. Truputį brangesnės prieš metus buvo ir trešnės – 3,40 euro.

Tačiau praėjusių metų birželio mėnesį gerokai pigiau kainavo braškės. 2021 m. birželio viduryje šių uogų galima buvo nusipirkti už 1,40 euro. Šiemet braškės mažiausiai kainavo per Jonines – 2,20 euro.

Turbūt mažai kas atsimena, kiek turguje vaisiai, uogos ir daržovės kainavo prieš 5-6 metus. Priminsiu. Kai kurios tuometinės kainos dabar atrodo tiesiog neįtikėtinai mažos. 2016 m.  liepos pabaigoje šioje Kauno turgavietėje kilogramas agurkų tekainavo 0,20-0,25 euro, didelių bulvių – 0,25 (smulkesnių – dar mažiau), trešnių – 1,40, šilauogių – 3 eurai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
tai parašykite kokios kainos urmo bazės rytiniame turguje,nes viskas perparduojama iš ten .Anksčiau tai vadino spekuliacija ,dabar verslas.Sėkmės žurnalistai

Saulyte

Saulyte portretas
Jei tauta sugebėtų bent savaitę pabūti vieninga ir nepirkti produktų už beprotiškas kainas, tai kainos kristų, ypač greitai gendančių produktų Juk galime savaitę pasimaitint makaronais ir grikiais. Blogiausias dalykas yra tautos nevieningumas ir noras pralobti kitų sąskaita.

Tam tik

Tam tik portretas
O ką, vandeniu visą mėnesį gyvas būsi?
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių