Pavasarį Lietuvoje šią savaitę skelbs tradicinė tarptautinė žemės ūkio paroda „Ką pasėsi... 2023“

Kovo 30 – balandžio 1 dienomis Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje (VDU ŽŪA) 27-ąjį kartą vyks tarptautinė žemės ūkio paroda „Ką pasėsi... 2023“.

Tris dienas žinių ir inovacijų sklaidos centru tapsiančioje VDU Žemės ūkio akademijoje vyksianti paroda „Ką pasėsi... 2023“ dalyvių skaičiumi žada ne tik grįžti į priešpandeminį lygį, bet ir jį lenkti. Parodoje dalyvaus apie 500 su žemės ūkiu susijusių įmonių ir organizacijų, taip pat amatininkų, sodininkų, maisto produktų gamintojų-prekybininkų. Dalyvaus ir užsienio kompanijos iš aštuonių šalių: Vokietijos, Belgijos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Suomijos, Turkijos. Išskirtinės dalyvavimo sąlygos parodoje sudarytos Ukrainos agroverslo atstovams.

Šiųmetėje parodos šviečiamojoje programoje numatyti net 46 seminarai, kurių tematika – inovacijos, sumaniosios technologijos, tvarumas, maisto gamyba ir kt. žemės ūkio sektoriui aktualios temos. Taip pat vyks žemdirbių, mokslininkų ir verslo atstovų atviroji diskusija „Dirvožemio būklės išsaugojimo ir gerinimo problemos“.

Organizatorių nuotr.

Tarptautinės žemės ūkio parodos „Ką pasėsi...2023“ metu lankytojų laukia ir įvairūs edukaciniai bei pramoginiai, net sportinį azartą žadinantys renginiai: šalia parodų paviljonų, ŽŪA Mokomojo ūkio laukuose, bus demonstruojami ir rungsis skirtingų gamintojų trąšų barstytuvai; pirmą kartą parodoje vyks nacionalinis profesinio meistriškumo konkursas „Geriausias jaunasis automechanikas 2023“; lankytojai taip pat galės išbandyti jėgas keturračių trasoje; išskirtinėje VDU ŽŪA erdvėje – arboretume, visas parodos dienas vyks Tarptautinis medžio drožėjų grandininiais pjūklais čempionatas, o Lietuvos ir užsienio meistrų išdrožtus kūrinius bus galima įsigyti aukcione.

Visomis parodos dienomis vyks tradicinė amatų ir sodinukų mugė.

Iš visos Lietuvos suvažiuosiančių lankytojų patogumui, parodos dienomis nuo prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ (Islandijos pl. 32, Kaunas) ir atgal iki jo kas pusvalandį kursuos nemokami autobusai.

Parodos darbo laikas visomis parodos dienomis nuo 9 iki 17 val., lankymas nemokamas. Daugiau informacijos apie parodą interneto svetainėje www.expoacademia.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
parodoje nebus savos produkcijos o atveztyne o po to ir tu neliks juk olandu uki nori sunaikint ten dar priesinasi o cia tylu ramu matomai NP /geroves/ lygi pasiekem /dziugu/ skaityt ?=0

tradiciskai .....

tradiciskai ..... portretas
Rapsa sesi -diz. kuro uzpyles y traktoriu ,saliarka [ diz kura] pjausi....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių