Pasipiktinęs kaunietis: Aleksoto aikštelėje gražų vaizdą nustelbia nuorūkos

Nors Aleksoto apžvalgos aikštelė dar nėra oficialiai atidaryta po rekonstrukcijos, tačiau lankytojų joje jau netrūksta. Tačiau kai kurie jų priteršia aplinką, tad gražūs Kauno vaizdai nukeliauja į antrą planą.

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi kaunietis Algirdas ir papasakojo nemalonią patirtį Aleksoto apžvalgos aikštelėje. Anot vyro, čia atėję žmonės rūko, todėl negalima su vaikais pasigrožėti vaizdais. Dūmų dvokas – ne vienintelė problema. Rūkaliai nesibodi visą aikštelę nukloti nuorūkomis.

„Ateini su šeima ir vaiku apžiūrėti Kauno panoramos ir matai kaip rūko cigaretes trys Kauno „marozai“ vidury apžvalgos aikštelės. Ar leidžiama tokioje išskirtinėje vietoje rūkyti? Visa aikštelė primėtyta nuorūkų. Kaip suprantu, aikštelė dar nepriduota, bet Kauno turistų ir kauniečių jau gausiai naudojama. Gal vertėtų uždėti ženklus, perspėjančius apie draudimą rūkyti teritorijoje, jei kai kurie žmonės patys neturi bendro suvokimo?“ – problemą dėstė Algirdas.

„Kauno dienos“ skaitytojo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės atstovai portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad apžvalgos aikštelėje buvo taisomi defektai.

Jei sulauksime kauniečių skundų ar pasiūlymų, svarstysime, ar aikštelę įtraukti į nerūkymo zonas.

„Visi darbai aikštelėje jau baigti. Rangovas dar turi oficialiai atsiųsti aikštelėje sumontuotų stiklų sertifikatą. Tada organizuosime objekto priėmimą. Tikiuosi šią savaitę pasirašysime perdavimo – priėmimo aktą. Buvo rasta defektų, kelis mėnesius rangovas juos taisė, o artimiausiu metu, tikimės, kad visos procedūros bus užbaigtos. Visgi, visas grožis atsivers pavasarį ir vasarą, kai sužaliuos pasodinti želdiniai“, – komentavo Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Dėl rūkymo ji kol kas negalėjo duoti tikslaus komentaro. Kol kas Aleksoto apžvalgos aikštelė nėra įtraukta į miesto zonas, kuriose negalima rūkyti, tačiau, jei bus toks poreikis, bus svarstomas rūkymo aikštelėje klausimas.

„Jei sulauksime kauniečių skundų ar pasiūlymų, svarstysime, ar aikštelę įtraukti į nerūkymo zonas. Kol kas žmonės turėtų patys vieni kitus labiau gerbti ir nerūkyti šalia, jei aikštelėje yra kitų lankytojų“, – pažymėjo R.Savickienė.

„Kauno dienos“ skaitytojo nuotr.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad šiuo metu rūkyti draudžiama visose miesto viešojo transporto stotelėse, taip pat sodelyje prie Kauno muzikinio teatro, miesto savivaldybės prieigose, Vytauto Didžiojo karo muziejaus bei Istorinės Prezidentūros sodeliuose. Taip pat rūkaliai nepageidaujami Šv. Mykolo Arkangelo (Įgulos) bažnyčios prieigose.


Šiame straipsnyje: Aleksoto apžvalgos aikštelėrūkymasnuorūkospasipiktinęs kaunietisskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

expert

expert portretas
nuorukos - tai tik smulkmenele. bus cia ir daug alkoholio suvartojama, del to bus mustynes ir pjautynes neisvengiamos. butinai montuokit vaizdo stebejimo kameras aplink. geros dienos visiems

K.L.

K.L. portretas
Šiukšlių dėžė tikrai yra, vos keletas žingsnių nuo stiklinės tvorelės, bet gaila, kad nesuvokia kai kurie žmonės, kam ji skirta.

T

T portretas
Patien reiktu nebesiukslinti ir tureti proto ir kulturos nes yra tokiu idiotu kuriems su smegenimis jau sakes o jei nemastote tai ir matykite visa mesla pries savo akis
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių