„Parkavimas Kaune“ modernizuoja ilgalaikio stovėjimo aikšteles

  • Teksto dydis:

Vakarais rasti vietą automobiliui prie daugiabučių – tikras iššūkis. Todėl ilgalaikio stovėjimo aikštelės miegamuosiuose miesto mikrorajonuose nepraranda populiarumo, o jų valdytojai diegia naujoves, kad ši paslauga taptų patogesnė.

Saugiau ir patogiau

Kaune veikia devynios ilgalaikio automobilių stovėjimo aikštelės Dainavos, Eigulių ir Šilainių mikrorajonuose. Jos ypač naudingos šiais laikais, kai prie daugiabučio rasti laisvą vietą automobiliui dažnai neįmanoma.

„Seniau statytų gyvenamųjų namų kiemai visiškai nepritaikyti prie šiuolaikinių poreikių, kai dažna šeima turi netgi ne po vieną automobilį. Natūralu, kad po darbo rasti vietą nakčiai jiems sudėtinga. Dėl to manome, kad ilgalaikio stovėjimo aikštelės dar ilgai bus reikalingos, ir skiriame dėmesį jų priežiūrai bei modernizavimui“, – kalbėjo biudžetinės įstaigos „Parkavimas Kaune“ direktorius Justas Limanauskas.

Galimi keli rinkliavos mokėjimo variantai: vienai parai rinkliavos dydis už lengvąjį automobilį siekia pusantro euro, vienam mėnesiui – 29 eurai, trims mėnesiams – 70 eurų.

Neseniai visose ilgalaikio stovėjimo zonos aikštelėse buvo sumontuotos vaizdo stebėjimo kameros. Taip pat bus pastatyti parkomatai, kad būtų patogiau atsiskaityti už stovėjimą. Be to, planuojama įrengti naujas aikštelių tvoras, atnaujinti apšvietimo sistemas ir asfalto dangą.

Gyventojų patogumui ilgalaikio stovėjimo aikštelėse įrengtos elektromobilių įkrovimo stotelės ir dviračių stovai.

Laisvos vietos garantija

Didžiausia nauda vartotojams, kad sumokėję ilgalaikio parkavimo rinkliavą daugiau gali nesukti galvos dėl vietos savo automobiliui. „Čia atvykęs vairuotojas lengvai randa, kur palikti mašiną nakčiai“, – sakė J.Limanauskas.

Ilgalaikio automobilių stovėjimo zonos aikštelėse rinkliava renkama kasdien ir visą parą, todėl į jas galima atvykti bet kada. Galimi keli rinkliavos mokėjimo variantai: vienai parai rinkliavos dydis už lengvąjį automobilį siekia pusantro euro, vienam mėnesiui – 29 eurai, trims mėnesiams – 70 eurų. Taigi pasirinkus ilgesnį laikotarpį galima sutaupyti.

Atstumas – ne bėda

Įmonės „Parkavimas Kaune“ atliktas tyrimas parodė, kad daugumai vairuotojų priimtiniausias nuotolis nuo automobilio stovėjimo vietos iki namų yra 300 metrų. Tačiau kai kurių kauniečių netrikdo ir ilgesnis kelias namo. Juolab kad sveikatos specialistai nuolat akcentuoja vaikščiojimo naudą ir teigiamą poveikį sveikatai.

„Ėjimas yra pati natūraliausia žmogaus fizinė veikla, tinkanti absoliučiai visiems, nepaisant amžiaus, lyties ar gyvenimo būdo. Vaikščioti ypač rekomenduojama vyresnio amžiaus žmonėms, kurie nėra pajėgūs praktikuoti kitų fizinio aktyvumo formų“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Renata Kudukytė-Gasperė.

Pasak jos, ėjimas pėsčiomis mažina nuovargį, suteikia energijos, stimuliuoja protinę veiklą, mažina stresą, skatina medžiagų apykaitą ir apsaugo nuo klastingų ligų: „Nuolatiniai pasivaikščiojimai sumažina antrojo tipo cukrinio diabeto ir kraujagyslių ligų, hipertenzijos, nutukimo, daugelio vėžio formų riziką. Vaikščiojimas stiprina kaulų sistemą, mažina osteoporozės grėsmes. Vaikščioti labai rekomenduojama sveikstantiesiems po įvairių ligų, ypač po miokardo infarkto, nes einant išsiplečia širdies kraujagyslės, todėl nuolatinės treniruotės puikiai stimuliuoja širdies veiklą.“

Taigi ir renkantis vietą automobiliui statyti nebūtina nuogąstauti dėl kelių šimtų metrų, nes tai gali būti natūralus ir nieko nekainuojantis būdas sustiprinti kiekvieno vairuotojo sveikatą.


Aikštelių adresai

Kuršių g. 43B

Kuršių g. 15

Ašigalio g. 32

Ašigalio g. 1

Islandijos pl. 201/203

Partizanų g. 79

Pramonės pr. 61

V. Krėvės pr. 42

Taikos pr. 81B



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eiguliai

Eiguliai portretas
Kas is to, kad kameros yra, 360 kameru nera, kad visa plota matyti, perimetru nera. Nuo budeles viso ploto nesimato, uz apgadinimus vagystes neatsako, susimokek uz vieta kad turetum laikyti masina kur. Apsidrausti kasko draudimu numeti belekur ir tas pat gaunasi, ir nereikia uz vieta moketi kurios beveik niekas bedaboja. Vistiek kaip kurie sargai nakti miega, atvažiuoji papypsini net negirdi imige kietai, turi lipt is masinos baladotis. O kas bus kai sargu neliks, gales i aikstele eiti kas panorėję ir kada panorėję. Parom ir nebeleidžia statyti jau. Tai tikslas iš tu aikštelių, kad pastatyti masina i savo vieta, kad nereiktų ratais važinėti ieškoti aplink namus

gal

gal portretas
būtų galima išnaudoti ir prekybos aikštelių vietas su protingu mokesčiu.

H

H portretas
Negana to reikalavimas suvesti savo duomenis... Tai jau perteklinis. Nusipirkai taloną pasidėjai matomoje vietoje. Bet neee , o jei tu ji duosi kitam. Tačiau jei susimokėjau galiu duoti bet kam. Nes tai jau mano
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių