Pandemija Kauno apylinkės teismo darbo nepažabojo: išnagrinėta daugiau bylų nei per 2019-uosius

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas teikia 2020 metų darbo apžvalgą, kurioje aptariami teisme išnagrinėtų baudžiamųjų, administracinių nusižengimų ir civilinių bylų rezultatai, svarbiausi išorinės ir vidinės teismo (teisėjų) administracinės ir organizacinės veiklos kontrolės, Kauno apylinkės teismo finansinio aprūpinimo ir personalo vadybos aspektai, apžvelgiamos administravimo ir komunikavimo priemonės.

Kauno apylinkės teismo veiklos teritorija – Kauno, Kaišiadorių, Kėdainių ir Jonavos miestai bei rajonai. Kauno apylinkės teismas veiklą vykdo Kaišiadorių, Jonavos, Kauno ir Kėdainių rūmuose.

2020 metais šiuose rūmuose išnagrinėta 27850 civilinių bylų, 5392 baudžiamosios bylos, 3590 administracinių nusižengimų bylų bei išnagrinėti 10034 ikiteisminio tyrimo dokumentai.

Pažymėtina, jog ir toliau nagrinėjamų bylų trukmė išlieka trumpa, sistemingai mažėja teisėjams tenkantis darbo krūvis. 2020 metais teismo priimtų sprendimų stabilumas išlieka aukštas ir beveik nepakitęs.

Apžvelgiant į konkrečių bylų vidutinę nagrinėjimo trukmę (mėnesiais), sparčiausiai yra nagrinėjamos administracinių nusižengimų bylos, antroje vietoje – civilinės bylos, trečioje vietoje – baudžiamosios bylos.

Nepriklausomai nuo susiklosčiusios epidemiologinės situacijos šalyje ir dėl to iškilusių sunkumų organizuojant teismo darbą, teisme per 2020 m. buvo gauta bei išnagrinėta daugiau bylų nei per 2019 m. Tai rodo, kad nepaisant visų sunkumų ir dėl to kilusių nepatogumų organizuojant teismo darbą, Kauno apylinkės teismas užtikrino pakankamai aukštą bylų nagrinėjimo spartą.

Pažymėtina, kad tai neturėjo neigiamos įtakos teisėjų priimamų sprendimų stabilumui, kuris išliko toks pat aukštas, kaip ir ankstesniais metais.

Nepaisant visų iššūkių, kurie skatino teisme darbus planuoti ir organizuoti taip, kad būtų saugu tiek teisėjams ir darbuotojams, tiek ir teisminiuose procesuose dalyvaujantiems proceso dalyviams, Kauno apylinkės teismas nuotolinio ryšio priemonėmis minėjo įvairias valstybines šventes, rengė susirinkimus, tarpinstitucinius susitikimus, inicijavo ir dalyvavo renginiuose, susijusiuose su teisiniu švietimu, bei prisidėjo prie įvairių iniciatyvų įgyvendinimo.

Kauno apylinkės teismo metinę 2020 m. veiklos apžvalgą galite rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tik ar teisetai covido akivaizdoje?

Tik ar teisetai covido akivaizdoje? portretas
Pasisomėkite teisingiau,oj ko pastebėsite visai ne neteiseto.

dalyvis

dalyvis portretas
apverktina ta sprendimų kokybė, atsakomybė trūksta už nekvalifikuotų sprendimų priėmimą. O tokius sprenimus žmonės priversti skūsti ir vėl į biudžetą pinigus mokėti už apeliaciją.

marina thebault kosel

marina thebault kosel portretas
Jei reikia, jie sugalvoja tikslą. Teisėjai negali perskaityti pjesių
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių