Pakaunė turistus pasitinka pokyčiais: į Lentainių piliakalnį bus galima pakilti naujais laiptais

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybė skelbia, kad šiuo metu tvarkomas turistų ypač mėgiamas Lentainių piliakalnis, esantis Domeikavos seniūnijos teritorijoje. Šis gamtos kampelis lankytojus pasitiks gerokai išgražėjęs ir patogesnis, mat į piliakalnį nuo kelio Kaunas-Šėta įrengti nauji laiptai.

„Jau beveik baigtas pirmasis laiptų įrengimo etapas – pirmasis pakilimas į piliakalnį nuo kelio Kaunas-Šėta. Be to, Domeikavos seniūnijos komunalinio ūkio darbuotojai pradėjo menkaverčių želdinių šalinimo darbus nuo šiaurinio šlaito. Tenka apgailestauti, kad šie darbai atvėrė aplinkinių gyventojų suvežtus žaliųjų atliekų klodus“, – apie atliktus darbus pasakojo Domeikavos seniūnijos seniūnė Lina Mišeikienė.

Anot seniūnės, kitąmet planuojama įrengti ir likusius piliakalnio laiptus, o vėliau tik liktų suformuoti projekte numatytus takus bei mažosios architektūros objektus (ugniavietė, dviračių stovai ir kt.). Lentainių piliakalnio tvarkymo darbams 20 tūkst. eurų skyrė Kauno rajono savivaldybė.

Tikimasi, kad įrengus naujus laiptus, šį kultūros paveldo objektą bus galima pasiekti gerokai patogiau, o atsivėrę vaizdai, sužavės dar daugiau lankytojų.

Manoma, kad Lentainių piliakalnis susiformavo I–II tūkstantmečio pradžioje, 1972 m. įtrauktas į kultūros vertybių sąrašus. Piliakalnį iš trijų pusių juosia nemažos daubos. Užlipus ant piliakalnio galima pasigrožėti ypatingu Neries upės kraštovaizdžiu. Piliakalnis yra užsitarnavęs ramybės oazės vardą ir toks, koks yra dabar, tapo bendruomenės pastangomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Reikia iškloti laiptus Kauno miesto paveldo akmenimis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių