Padegėlių Kleizų šeima: ar bus išvengta kito gaisro?

Po "Kauno dienos" rašinio apie nuo gaisro nukentėjusią ir kitų nelaimių persekiojamą Kleizų šeimą šie Užliedžių seniūnijos gyventojai sulaukė ir skaitytojų pagalbos, ir gaisrininkų vizito.

Po "Kauno dienos" rašinio apie nuo gaisro nukentėjusią ir kitų nelaimių persekiojamą Kleizų šeimą šie Užliedžių seniūnijos gyventojai sulaukė ir skaitytojų pagalbos, ir gaisrininkų vizito.

Dūmtraukis neatitinka reikalavimų

Šeima gyvena laikiname, priešgaisrinės saugos reikalavimų neatitinkančiame namelyje. Jį šildosi dviem malkomis kūrenamomis krosnimis. Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai padovanojo ir Kleizų namelyje sumontavo gaisro signalizaciją, gesintuvą. Ž.Kleizienė guodėsi, kad, žiemą nuolatos kūrenant krosnį, dūmtraukis iki raudonumo įkaista.

"Taip gali atsitikti dėl keleto priežasčių. Viena – šis dūmtraukis yra vienos sienelės, o turėtų būti dviejų su nedegia medžiaga – specialia vata – užpildytu tarpu tarp jų. Antra – dūmtraukis per retai arba nepakankamai gerai valomas. Jį reikia gerai išvalyti prieš šildymo sezoną, jo metu – kas tris mėnesius. Jei dūmtraukis įkaista iki raudonumo, jo viduje greičiausiai jau dega suodžiai, dervos, kiti degimo produktai. Ir jei aplink tokį dūmtraukį, einantį per stogą, nėra 13 cm tarpo iš nedegių medžiagų kaip šiuo atveju, kyla didžiulė gaisro rizika, – sakė Kauno valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininko pavaduotojas Arūnas Kilšauskas. – Galima sakyti, šie žmonės laukia kito gaisro."

Šeimos galva – ligoninėje

Ž.Kleizienė prisipažino su vyru įsirengusi pigiausią dūmtraukį – tokį, kokiam užtekę pinigų, ir jį pagal galimybes valo pati su vyresniuoju sūnumi. Kleizų namelis – šiek tiek apšiltinta lauko virtuvė su pristatytu statybininkų vagonėliu – kiaurai perpučiamas vėjo, nesandarus.

Žiemą Kleizos ištisai kūrena dvi krosnis, vos joms užgesus, temperatūra viduje nukrenta iki nulio laipsnių. Tinkamai apsišiltinti ar susiremontuoti pastatą iš bedarbio pašalpos ir vyro neįgalumo pensijos gyvenanti šeima neturi lėšų. Pašalpų jiems sunkiai užtenka maistui, vaistams. Per gaisrą sunkią stuburo traumą patyręs ir darbingumo netekęs šeimos galva Virginijus Kleiza šiuo metu gydomas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninėje Kauno klinikose – be kitų ligų, jam įtariama epilepsija.

Lėšų dar trūksta

Su sūnumis penkiolikamečiu Arminu ir penkiamečiu Andriumi namuose šeimininkaujanti Žilvija Kleizienė dėkojo visiems, parėmusiems jų šeimą: ir "Kauno dienos" redakcijos darbuotojams, atvežusiems lauknešėlį, ir skaitytojam, dovanojusiems maisto produktų, drabužių, buities daiktų, ir aukojusiems lėšų į Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo sąskaitą.

Šiuo metu fondo sąskaitoje Kleizų šeimai sukaupta 9,5 tūkst. litų. "Dėkojame pinigus aukojusiems žmonėms. Esame užsibrėžę Kleizoms nupirkti ir pastatyti karkasinį namelį. Šių lėšų tam kol kas neužtenka – esame gavę vienos firmos pasiūlymą tokį namelį įsigyti už ne mažiau nei 100 tūkst. litų. Tikimės sulaukti daugiau aukų į specialią fondo sąskaitą, skirtą padėti Kleizų šeimai – viliamės, kad šeimai padės ne tik gyventojai, fiziniai asmenys, bet ir Kauno rajono verslininkai, galbūt ir savivaldybės partneriai užsienyje", – sakė fondo direktorė A.Makūnienė. Praėjusią savaitę ji lankėsi pas Kleizas, kartu su Kauno rajono savivaldybės architektu ir Ž.Kleiziene parinko vietą, kur galėtų iškilti karkasinis namelis.

Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo specialiosios sąskaitos (skirtos padėti Kleizų šeimai) numeris: LT 394010042503185366, DnB bankas, Įmonės kodas 301162677.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kristina Tamulaityte

Kristina Tamulaityte portretas
Karma is a bitch!!! Sukasi jum sukos ratu viskas! Ir tau ir tavo Virgeliui egzekucija reikia padaryti!!

Dar įdomiau

Dar įdomiau portretas
O ar nepagalvojate,kad šie tinginiai Kleizos,tingi dirbti,mulkina žmones ir tą Lietuvėlę dar labiau alina.Atima lėšas,kuriems tikrai jų reikia.Begėdžiai Kleizos!!!!!!!

Labai įdomu

Labai įdomu portretas
Labai įdomu kur musų Lietuvėlėje lėšų netruksta?Turbūt tik vagims valdininkams.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių