Paaiškėjo, kodėl savaitgalį sutriko miesto fontanų veikla: viename jų – rimti gedimai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį kauniečiai pasigedo pagrindinio Laisvės alėjos fontano, vandens purslai nedžiugino ir Vienybės bei Čečėnijos aikštėse. Centrinių miesto fontanų veiklą sutrikdė elektros gedimai.

Laisvės alėjos ir Vienybės aikštės fontanus dabar patikėta prižiūrėti bendrovei „Optika ir technologija“. Jos atstovai portalui kauno.diena.lt aiškino, jog vandens purslai nustojo veikti dėl elektros sutrikimų.

Štai Laisvės alėjos fontane šeštadienio vidurdienį įvyko elektros šuolis. Dėl elektros įtampos svyravimų, įsijungė apsauga, kuri automatiškai išjungė fontaną. Tačiau, pasak fontano prižiūrėtojų, šis fontanas jau veikia. Didesnių problemų atsirado Vienybės aikštės fontane. Čia taip pat kalta elektra, tačiau gedimai yra rimtesni, tad prireiks daugiau laiko, kol viskas bus atstatyta į savo vietas ir bus galima vėl paleisti vandens purslus.

Panašu, kad yra problemų su fontano elektrine ir viskas yra giliau.

„Vienybės aikštėje yra tam tikri gedimai, kuriuos reikia šalinti. Yra įmonė, kuri atlieka garantinius įsipareigojimus, tad jiems esame perdavę informaciją. Išryškėjo tam tikrų defektų, kuriuos pagal garantiją turi pašalinti, bet kiek laiko truks jų, negaliu pasakyti. Vienas gedimas gali blokuoti visą sistemą, todėl fontanas dabar yra išjungtas. Čia, panašu, kad yra problemų su fontano elektrine ir viskas yra giliau“, – kalbėjo „Optika ir technologija“ vadybininkas Nerijus.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai informavo, kad savaitgalį neveikė ir Čečėnijos aikštės fontanas.

„Į fontaną Čečėnijos aikštėje kažkas buvo prileidęs putų. Todėl fontanas neveikė. Pirmadienį jis buvo išplautas ir turėtų vėl džiuginti miestiečius“, – portalui kauno.diena.lt teigė fontaną prižiūrinčios bendrovės „Kauno vandenys“ atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nenustebino

nenustebino portretas
hahahaha... ir vel ir vel brokas :D Nu nebutu Kaunas. nauja arabisko stiliaus aiskte ir jau brokas

By. Rka paklojęs

By. Rka  paklojęs  portretas
Išvada : chhujowa visa gaidyška systema.... Šűdo vertės.... Pats maciau, visi išdziuve :-))))))) SBA chaltura

Dabartinė statybos kokybė

Dabartinė statybos kokybė portretas
nespėjo pastatyti, po poros dienų jau neveikia.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių