Paaiškėjo, kas valdys vandens sporto centrą Nemuno saloje

  • Teksto dydis:

Mažiau nei per dvejus metus Nemuno saloje pastatytas olimpinio dydžio baseinas su SPA zona ir sporto klubui skirta erdve oficialiai turi valdytoją. Paskelbtą viešą nuomos konkursą laimėjo bendrovė „Kauno arena“, valdanti ir greta esančią „Žalgirio areną“. Daugiafunkcį vandens sporto centrą visuomenei planuojama atverti rugsėjį.

„Šio baseino statyba – nuoseklaus darbo rezultatas. Pirmiausia Kaunas parodė, kad net ir nacionalinės reikšmės objektus įmanoma pastatyti greičiau. Dabar žengėme kitą svarbų žingsnį – sulig statybų pabaiga radome naująjį valdytoją. Tikiu, kad ilgametę patirtį sukaupusi „Kauno arena“ maksimaliai išnaudos vandens sporto centro galimybes ir teiks kokybiškas paslaugas gyventojams“, – vylėsi miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Pasak bendrovės direktoriaus Pauliaus Motiejūno, atidaryti naujutėlaitį baseiną planuojama rugsėjo mėnesio pradžioje. Jau liepą prasidės personalo atranka, o besidomintys karjeros galimybėmis gali kreiptis į „Kauno areną“.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

„Jeigu tik galėtume, vandens sporto centrą kauniečiams atvertume dabar. Tačiau kaip visada viskam reikia laiko, o kokybišką rezultatą garantuoja tik geras pasiruošimas. Laimėjus nuomos konkursą, dar turėsime atlikti keletą investicijų, tačiau turime aiškią strategiją, todėl neabejoju, kad procesas neužtruks.

Norime, kad gyventojams atvykimas į baseiną nebūtų tik įprastas vizitas. Galvojame ne tik apie plaukimo treniruotes. Turėsime varžybų ir profesionaliems plaukikams, ir šeimoms, ir mėgėjams. Sinergijos ieškosime visose srityse ir sieksime pastatą maksimaliai pritaikyti kiekvieno lankytojo poreikiams“, – tikino P. Motiejūnas.

Vieno aukšto su antresole A+ energinės klasės pastato bendrasis plotas siekia 18,4 tūkst. kvadratinių metrų. Daugiafunkciame vandens sporto centre įrengtas 50 metrų ilgio baseinas su dešimčia plaukimo takų, atitiksiantis Tarptautinės plaukimo federacijos FINA reikalavimus. Čia pat – mažesnis 80 cm gylio dviejų takų baseinas vaikų plaukimo pamokoms.

Po vienu stogu tilpo ir 6 tūkst. kv. metrų ploto SPA zona – vienuolikos pirčių kompleksas su trimis skirtingais temperatūros režimais. Greta – pramoginis baseinas vaikams bei suaugusiems, kelios masažinės, sukūrinės vonios, relaksaciniai kambariai ir patalpos kavinei. Poilsinėje erdvėje komfortiškai tilps apie 700 lankytojų vienu metu. Komplekse paruoštos ir 2 tūkst. kv. metrų patalpos sporto klubo veiklai iki 200 žmonių.

Žvelgiant iš Karaliaus Mindaugo prospekto statinys beveik nepastebimas – vasarą ant stogo sužaliavus vejai baseinas tarsi susilies su aplinka. Į naująjį vandens sporto centrą galima patekti tiesiai iš „Žalgirio“ arenos – jis sujungtas tuneliu.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

„Ateiname į rinką su plačiu paslaugų spektru. Planuojame mažiausiai 3 plaukimo takus skirti lankytojams net ir piko metu. Plaukimas laikoma viena sveikiausių sporto šakų, joje įtraukiama labai daug atskirų raumenų grupių. Tad gyventojus skatinsime rinktis ne tik poilsį pirtyse ar sūkurinėse voniose, bet ir aktyvų laisvalaikį plaukimo užsiėmimuose“, – pridėjo P. Motiejūnas.

Savivaldybė su vandens sporto centro nuomininku sudarė dvejų metų sutartį. Viešąjį nuomos konkursą laimėjusi „Kauno arena“ valdytojo funkcijas taip pat atlieka Nemuno saloje esančioje „Žalgirio“ arenoje ir šalia „Girstučio“ komplekso pastatytuose Kauno ledo rūmuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebejimas

Pastebejimas portretas
Kaune viskas galimair viska laimi, Kausta, Etapas ir Paulius Motiejunas,

kauno

kauno portretas
meras tikras meras

praneškit

praneškit portretas
kiek tas VISOKO valdytojas pasiruošęs savo skladuke tuščių (o gal jau ir pradėtų pildyti) sloikų?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių