Nusekęs Nemunas ir toliau stabdo „Raketos“ reisus

  • Teksto dydis:

Dėl išliekančio itin žemo vandens lygio Nemune antrą savaitę nevyksta iš Kauno į Kuršių neriją kursuojančio greitaeigio katerio „Raketa“ reisai.

„Nemuno vandens lygiui išliekant kritiniu – kelionės laivu „Raketa“ šią savaitę nevyks“, – skelbia laivą valdanti bendrovė.

Kelionės dėl šios priežasties nebuvo vykdomos ir ankstesnį savaitgalį.

Per savaitę laivas į pajūrį plaukia tris kartus: iš Kauno jis išvyks ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį, iš Nidos – ketvirtadienį, penktadienį, sekmadienį.

Nemuno vandens lygiui išliekant kritiniu – kelionės laivu „Raketa“ šią savaitę nevyks.

Rekonstruotas laivas į vandenį Kaune iškilmingai nuleistas prieš metus, kursuoti į pajūrį pradėjo šių metų birželį. Nors reisai į Nidą turėjo pradėti jau pernai, nepavyko gauti laivo klasę patvirtinančio sertifikato, kurio reikalavo Transporto saugos administracija.

Anksčiau skelbta, kad investicijos į šį maršrutą siekė daugiau kaip 100 tūkst. eurų.

Sovietmečiu Lietuvoje buvo apie dešimt greitaeigių katerių „Raketų“. Daugiausia jų plaukdavo maršrutu iš Kauno į pajūrį. Reguliari greitaeigių katerių navigacija nutrūko 1995 metais.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,>Klaipeda...puikus JUSU PATARIMAS...

...,>Klaipeda...puikus JUSU PATARIMAS... portretas
mieli VERSLININKAI bukite SUMANUS ir ISRADINGI KASDIENINEJE VEIKLOJE... TASKAS

Klaipeda

Klaipeda  portretas
Galėjo plaukti Klaipėda-nida kol niegali plaukti įš Kauno

Cha

Cha portretas
Paskutinius miškus išnaikinkit ir viską užbetonuokit, tai ne tik upėse, bet ir balose vandens nebeliks. Ir giluminio nebeliks, pirksim vandenį iš Kinijos turbūt...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių