Nuotekos užteršė tvenkinį Garliavoje, ėmė gaišti žuvys

Antradienį Kauno rajone, Garliavoje, dėl avarijos nuotekų trasoje užterštas Maišiaus upelis ir tvenkinys.

Nuotekų transportavimo į valymo įrenginius trasos avarija Garliavoje įvyko antradienį popiet, pranešė Aplinkos apsaugos agentūros Avarijų prevencijos ir valdymo skyriaus vedėjas Gediminas Markauskas.

„Užsikimšo kanalizacijos trasa, einanti per Garliavos gyvenvietę, tačiau tiksliai nėra žinoma, kurioje vietoje“, – portalui kaunodiena.lt pasakojo G. Markauskas.

Dėl užsikimšusios trasos nuotekos pradėjo veržtis į aplinką per šulinį. Jis yra netoli Maišiaus upelio, kuris įteka į antrąjį Garliavos tvenkinį, todėl teršalai labai greitai čia pateko ir smarkiai jį užteršė.

„Į tvenkinį nuotekų pateko labai daug, nes gyvenvietė didelė. Teršalų poveikį iš karto pajuto tvenkinyje gyvenusios žuvys – lydekos, ešeriai. Jos pradėjo gaišti“, – apgailestavo pašnekovas.

Aplinkosaugininkas patvirtino, kad kritusių žuvų gali būti keliasdešimt kilogramų.

Į Garliavą atvykusios avarinės tarnybos iš karto ėmėsi ieškoti tikslios kanalizacijos trasos vietos, kuri užsikimšo.

„Prieš 20 minučių kalbėjau su specialistais, kurie informavo, kad nuotekos iš šulinio vis dar bėga, nes niekaip nepavyksta rasti taršos šaltinio“, – teigė G. Markauskas.

Jo teigimu, valyti užteršto tvenkinio neketinama, nes į jį įteka upelio vanduo, todėl palaipsniui vanduo turėtų savaime išsivalyti.

„Juk neišleisime tvenkinio vandens ir naujo nepripilsime“, – dėstė specialistas.

Tačiau jis neatmetė galimybės, kad gali tekti tvenkinyje iš naujo užveisti žuvis.

Specialistai jau paėmė pirmuosius užteršto tvenkinio vandens mėginius, po kurio laiko ketinama juos pakartoti.

Suskaičiavus kritusias žuvis ir nustačius vandens užterštumo lygį, bus įvertinta aplinkai padaryta žala, kurią privalės atlyginti avarijos kaltininkai arba įrenginio (nuotekų transportavimo trasos) savininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Copy D

Copy D portretas
Tian transejoj pasyslepe vijoletiniu lydere ir uzkymso vambzdi

          portretas
garliava nuotekos 2013-05-21 17:00 kaip simboliska..

LR

LR portretas
iš patikimų šaltinių- patvorys šventė venckienės gimtadienį tol, kol apsš...o iki tiek, kad garliava patvino violetinėm fekalijom.Jūsų užsakymas patenkintas.Mokėti nereikės.
VISI KOMENTARAI 9

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių