Nuotaikos po matematikos egzamino: buvo daug lengvesnis nei pernai

Šiandien Kauno abiturientai laikė matematikos egzaminą. Jis neprivalomas, bet jį rinkosi daug jaunuolių. Kokios jų nuotaikos?

Po egzamino kalbintų Kauno Jono Pauliaus II gimnazijos gimnazistų manymu, dauguma uždavinių buvo lengvi, bet buvo ir neįveikiamų.

„Bandomasis egzaminas visus išgąsdino, iš tėvų buvo daug priekaištų ir dėl užduočių, ir dėl joms skirto laiko. Gal todėl palengvino“, – kalbėjo vienos dvyliktokų klasės auklėtoja, lūkuriavusi auklėtinių.

Pro duris po egzamino dvyliktokai žengė dauguma ramūs, kad padarė viską, ką galėjo, ir belieka laukti rezultatų.

„Daug lengvesnis nei buvo praėjusiais metais. Šiemet buvo tik kelios užduotys, kur tikrai buvo sudėtinga ir sunku išspręsti. Taip sakant, aukštesnio lygio uždaviniai. Vieno niekaip neišsprendžiau net ir su geriausiais norais“, – įspūdžiais dalijosi Aina, linkstanti prie psichologijos studijų.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Matematikai daug laiko ji skyrė ir visais mokslo metais, ir per paskutinę savaitę, tik išvakarėse nuo jos pasiėmė išeiginę.  

Kita gimnazistė, kurios pasirinkimų sąraše – ir medicina, ir dizaino studijos, pasakojo taip pat besitikinti gerų rezultatų. Merginos manymu, tikrai atsispindės visų 12 metų įdirbis ir pastangos.

Bandomasis egzaminas visus išgąsdino, iš tėvų buvo daug priekaištų ir dėl užduočių, ir dėl joms skirto laiko. Gal todėl palengvino.

Kai kurie neslėpė šiokio tokio apmaudo, nes tikėjosi itin aukštų balų. „Nuotaikos nekokios“, – jaudulio neslėpė kita mergina, kuri, kaip vėliau paaiškėjo tikėjosi įveikti visas užduotis, tačiau viena ar kita jai niekaip nepasidavė.

Nemažai daliai dvyliktokų, pasirinkusių matematiką, šis egzaminas mažai ką lemia, todėl svarbiausia jį tiesiog išlaikyti. Tokių, kurie nujautė, kad pasirodė labai prastai, šiandien nesutikome. 

„Buvo visko daug. Ir sudėtingų, net neaiškių užduočių. Šis egzaminas man buvo sunkiausias, bet svarbiausia jį išlaikyti, todėl ramus“, – aiškino į humanitarinę studijų kryptį – sociologiją nusitaikęs Adomas.

Jo, kaip ir daug kitų jaunuolių, dar laukia anglų kalbos egzamino kalbėjimo dalis, kuri vyks pirmadienį. Nerimauja ne dėl savo šios užsienio kalbos žinių, bet dėl to, kaip jausis po rytojaus skiepo ir ar šalutinis poveikis, jei toks bus, nesutrukdys gerai pasirodyti per egzaminą.

Prieš matematikos egzaminą pasigirdo nuogąstavimų dėl oro sąlygų, nes laukta karščio bangos. Adomas ir kiti kalbinti dvyliktokai dėl karščio ir kaukių nesiskundė, bet mano, kad egzaminus išlaikytų geriau, jeigu ne ilgai trukęs nuotolinis mokymas.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kaune mokyklas šiemet baigia 3 337 dvyliktokai.

Pernai visoje šalyje matematikos valstybinio brandos egzamino neišlaikė kas trečias, o Kaune – kas ketvirtas jaunuolis. Tai dvigubai prastesni rezultatai nei užpernai.

Šiųmetinė brandos egzaminų sesija prasidėjo praėjusį pirmadienį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminu.

Jo rezultatus planuojama paskelbti liepos 15 d., visų kitų valstybinių brandos egzaminų balai bus viešinami liepos 23 d. Apeliacijas ketinama išnagrinėti iki rugpjūčio 3 d.

Brandos atestatui gauti mokinys ir buvęs mokinys turi išlaikyti du brandos egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir literatūros ir dar vieną dalyko brandos egzaminą (išskyrus tuos atvejus, kai nuo pasirinkto brandos egzamino direktoriaus įsakymu bus atleistas) ar atliko brandos darbą.

Pandemija jau antrus metus koreguoja brandos egzaminų laikymo tvarką. Kaip ir pernai mokiniai išskaidomi į patalpas mažomis grupelėmis.

Pagrindinės sesijos paskutinis valstybinis brandos egzaminas – fizikos – numatytas birželio 21 d. Pagrindinė egzaminų sesija baigsis liepos 2 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jj

Jj portretas
Cia LSMU gimnazijos moksleiviai, jie sioje gimnazijoje laiko egzaminus.

Tai bent

Tai bent portretas
Nustebinot. O birželio 28 d. vyksiantis chemijos egzaminas jau nesvarbus?

:)

:) portretas
Kokie stilingi vyrkai...:)))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių