Noreikiškių gyventojai ir verslininkai ieško sutarimo

  • Teksto dydis:

„Teisės aktai numato ne viską ir ne visada padeda rasti geriausią sprendimą. Žymiai geriau, kai kaimynai pasveria visas aplinkybes ir kartu mėgina ieškoti kompromisų“, - susitikime su Noreikiškių Šiltnamių gatvės gyventojais kalbėjo Kauno rajono mero pavaduotojas Antanas Nesteckis.

Ilgą laiką privačių namų kvartalo gyventojai jautėsi palyginti saugūs, jų rimtį trikdė tik netoliese veikianti medžio apdirbimo įmonė „Fornestas“. 

Šiemet paaiškėjo, kad šalia esančiame laisvame sklype Šiltnamių g. 19 ketina įsikurti dar vienas verslo objektas – „Šilo“ prekybos centras, kurį sumanė pastatyti nekilnojamo turto vystymo ir valdymo UAB „Egilis“.

Iš pradžių tarp abiejų stovyklų tvyrojo įtampa. „Automobilių aikštelė, pirkėjų ir krovininio transporto srautai – šie faktoriai sumažins mūsų nekilnojamo turto kainą“, - guodėsi noreikiškiai, tvirtindami, kad „Šilas“ yra ne ta parduotuvė, į kurią jie eis apsipirkti.

Deryboms abi pusės pasitelkė teisininkus. Svarstant projektą, verslininkai pasiūlė rytinėje sklypo dalyje pasodinti 13-ka medžių, tačiau gyventojai įsitikinę, kad jie situacijos nepagerins.

Vietoj to buvo pasiūlyta per visą rytinę sklypo dalį pastatyti nepermatomą, ne mažesnę kaip trijų metrų aukščio sienelę. Su šiuo siūlymu verslininkai sutiko, jie taip pat pažadėjo patraukti nuo gyventojų sklypų būsimą automobilių stovėjimo aikštelę.

Daug diskutuota ir dėl parduotuvės darbo laiko, pėsčiųjų perėjos, šviečiančios reklamos. Ne visur pavyko susitarti, todėl arčiausiai būsimo  prekybos centro įsikūrę gyventojai suskubo investuoti į naujas žaliuzes.

Kauno rajono savivaldybės vyriausioji architektė Jurgita Kalvinskaitė informavo, kad su Lietuvos automobilių kelių direkcija tariamasi dėl pėsčiųjų perėjos Šiltnamių gatvėje įrengimo. „Techninės sąlygos jau gautos, lieka tik parengti projektą ir įrengti perėją“, - tvirtino architektė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kam ta tvora

Kam ta tvora portretas
Kai pardavinėsit namą, galėsite prirašyti su vaizdu į šilą.

Parduotuve gerai

Parduotuve gerai portretas
Geriau tegul del lektuvu skraidymo ,ne skraidymo zonoje, pakovoja!!!

Kaunas

Kaunas portretas
Ramuciai duok mums Sila mes tau atiduosim siuksliu deginimo fabrika. Netrieskit cia kur nereikia nes po men kai parduotuve atsidarys visi sakysit kaip faina kaip patogu prireike batono 2 min ir kemsu i skrandy
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių