Nemune prie Zapyškio – nauja prieplauka

Kairiajame Nemuno krante prie Zapyškio miestelio kitąmet planuojama pastatyti naują prieplauką bei stotį.

Zapyškio seniūnas Sigitas Imbrasas sako, kad dabartinė prieplauka yra sena ir per maža.

„Muziejaus gatvėje dabar yra sena prieplauka, ji pastatyta 2007 metais. O dabar šiek tiek kitoje vietoje, Muziejaus gatvės gale, ji bus gražesnė, ilgesnė, nes prie tos mažesnės prieplaukos netelpa du laivai priplaukiantys“, – BNS sakė S. Imbrasas.

Pasak jo, nauja prieplauka bus statoma 2022 metais, tikimasi, kad ji pradės veikti kitąmet. Kiek tam prireiks investicijų, jis kol kas neįvardino.

„Seną nugriausime, išlyginsime. Dabar ji dar veikianti, vasaros metu ten kursuoja laivas. Dviračiu galima atvažiuoti nuo Kauno, persikelti iš Zapyškio į kitą pusę, į Kulautuvą ir ana puse link Raudondvario grįžti vėl į Kauną. Kilnoja dviračius ir žmones“, – sakė S. Imbrasas.

„Taip pat yra laivas „Zapyškis“, kurį galima užsakyti pramogai“, – sakė jis.

Nauja prieplauka bus su privažiavimu prie krantinės, pėsčiųjų ir dviračių takais, stoties pastatu.

Prieplaukoje numatomos dvi krantinės: maršrutiniams laivams ir mažųjų laivelių švartavimui ir stovėjimui.

Kaip teigiama poveikio aplinkai vertinimo dokumentuose, stotis veiks kaip laivų laukimo erdvė ir infocentras. Joje numatoma ir erdvė vaikams, techninės patalpos, bus prekiaujama vaisvandeniais ir užkandžiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Bepročių gauja. Kam ji reikalinga. Galvoja vietiniai pramogaus iš ubagišku algų ar pensijos o jie mat uzdirbs iš ubagų. Nejuokinkite pasaulio ,jis jau taip juokiasi seniai.

Linas

Linas portretas
"Iš Kulautuvos į Kauną dviračių takas gal jau prieš kokius tris ar keturis metus nutiestas" - na ne visai iki Kauno - o tik iki Šilelio kaimo - toliau oštokro nėra normaliai sujungti dviračių takai.

valiooo

valiooo portretas
labai gerai, dar truksta Kauno mariose prieplauku, o ir esamose pantonu issilaipinimui kas paplite kitose salyse, tikekimes bus visko daugiau :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių