„Nemunaičiai“ juda pirmyn – naujajame rajone parduota 80 proc. butų

  • Teksto dydis:

Nors pastaruoju metu iššūkių ir netrūko, ant Nemuno kranto kylantis miesto rajonas „Nemunaičiai“ juda pirmyn. Projektą vystanti „SBA Urban“ teigia, kad projekte jau pasirašytos sutartys dėl 80 proc. butų, o pirmieji naujakuriai įsikelti galės per artimiausią pusmetį. „Kauno diena“ pasidomėjo apie projekto eigą ir kaip sekėsi įveikti nekilnojamojo turto (NT) rinkos iššūkius.

Finišo link

Kylančius „Nemunaičių“ namus kauniečiai stebi nuo abiejų Nemuno krantų. Keli kvartalo pastatai jau labai ryškiai matomi, antroje linijoje statomi pastatai taip pat jau stiebiasi į viršų. „Kauno diena“ pasidomėjo, kokie darbai jau atlikti, o kas dar liko.

Antrinės „SBA Urban“ bendrovės „Notus Developers“ statybos vadovas ir „Nemunaičių“ projekto prižiūrėtojas Marius Grumulaitis pasakojo, kad pirmieji du namai jau ryškiausi. Pirmuosiuose dviejuose namuose jau yra įrengtos sienos, perdangos, stogas bei pertvaros. Taip pat apšiltintas ir jau pradėtas klijuoti klinkerio fasadas.

„Neseniai baigta betonuoti perdanga virš stovėjimo aikštelės, kuri sujungs namus ir ant jos bus įrengtas kiemas su vaikų žaidimo aikštele, takeliais, žalia erdve. Čia bus patogu grožėtis išskirtiniu vaizdu į Nemuną. Taigi lieka tik klinkerio klijavimo, bei aplinkos tvarkymo, takelių, kelių įrengimo, apželdinimo darbai“, – kalbėjo M.Grumulaitis ir pridūrė, jog šiuose dviejuose namuose liko tik apdailos darbai.

Kitų trijų namų kontūrai jau eina į pabaigą ir artimiausiais mėnesiais pagrindiniai darbai bus koncentruojami būtent į šiuos pastatus.

„Čia šiltinsime fasadą, suklijuosime klinkerio apdailą, įrengsime elektros, nuotekų, vėdinimo sistemas, nutinkuosime vidaus sienas“, – tolimesnius darbus vardijo statybos vadovas.

M.Grumulaitis pritarė, jog didžiosiose statybose visada kyla iššūkių, o pastarojo laikotarpio karo Ukrainoje ir COVID-19 pandemijos kontekste situacija tapo dar sudėtingesnė. Todėl „Nemunaičiai“ irgi nebuvo išimtis – komanda susidūrė su tais pačiais iššūkiais, kaip ir visa rinka, tačiau, pasak statybų vadovo, kainų šuolį pavyko suvaldyti užsakant daugelį medžiagų iš anksto. Taip buvo išvengta ir galimų vėlavimų pristatant reikalingas detales.

„Vienas didžiausių šio projekto statybos procesų valdymo laimėjimų – darbai, vykstantys lygiagrečiai. Čia vienu metu darbuojasi kelių sričių profesionalai, kurių darbai yra susieti tarpusavyje, tačiau netrukdo vieni kitiems. Pavyzdžiui, sumontavus langus po kelių dienų jau įrengtas apšiltinimo sluoksnis. Įrengus grindų apšiltinimo sluoksnius, vedžiojami šildymo vamzdeliai ir po hidraulinių bandymų betonuojamos grindys, viename aukšte visa tai atliekama vos per 3–4 dienas“, – darbo optimizavimu pasidžiaugė M.Grumulaitis.

„SBA Urban“ nuotr.

Reikalavimai kokybei

Komanda pabrėžia, jog pavyko atrasti geriausius sprendimus, leidžiančius tęsti darbus, tačiau jokie sprendiniai nebuvo daromi kokybės sąskaita.

„Priežasčių stabdyti galime atrasti visada, tačiau dirbame savo darbus, valdome rizikas, vertiname rinką ir jos poreikius, o „Nemunaičių“ statybos vyksta pakankamai sparčiai. Žinoma, kaip ir visa rinka, susidūrėme su iššūkiais, tačiau juos išsprendėme arba sprendžiame. Vis tik, vienas pagrindinių mūsų tikslų ir principų kuriant šį projektą – jokių kompromisų kokybei. Medžiagas užsakinėjome anksčiau, o tai leido laikytis pirminio projektinio plano ir neprastinti arba nekeisti iš anksto suplanuotų sprendinių, taip išlaikant būtent tokią kokybę, kokią žadėjome nuo pat pradžių“, – komentavo „SBA Urban“ projektų vadovė Viktorija Pozingytė.

Pasak pašnekovės, statybos juda į priekį ir planuojama, kad H. ir O. Minkovskių gatvėje, visai šalia Nemuno, naujakuriai per artimiausią pusmetį jau galės keltis į savo svajonių namus „Nemunaičių“ kvartale. „Mes savo ruožtu padėsime naujiems gyventojams kiekviename žingsnyje“, – pridūrė V.Pozingytė.

„SBA Urban“ nuotr.

Pasirašytos sutartys dėl daugumos butų

„Nemunaičių“ vystytojai neslepia, projektu domisi labai daug žmonių. Juos vilioja tiek rytinis vaizdas į Nemuną, tiek ir atsiverianti pasakiška Senamiesčio panorama. Be to, šio Nemuno kranto atgimimas jau tikrai jaučiamas, todėl turėti kokybišką ir išskirtinį būstą vos už kelių minučių automobiliu nuo centro, yra viliojanti galimybė.

„Ypač didelį susidomėjimą jaučiame dabar, kai namų aukštai jau beveik baigti, klientai gali apsilankyti butuose, pajusti „Nemunaičių“ dvasią ir patys savo akimis pamatyti tuos kerinčius vaizdus pro langus“, – pažymėjo „SBA Urban“ projektų vadovė V.Pozingytė.

Šiuo metu susitarta dėl daugiau nei 80 proc. „Nemunaičių“ butų, o susidomėjimas neeiliniu projektu buvo jaučiamas nuo pat pirmųjų projekto dienų. „Nemunaičiai“ įsikūrė unikalioje vietoje, kuri ilgainiui tik plėsis, o infrastruktūra modernės. Neretą pirkėją domina ir investicinė galimybė: likvidaus nekilnojamojo turto vertė išskirtinėje vietoje tolydžio auga, o kartu generuoja nuomos pajamas.

„Nemuno sala atgimsta – su Mokslo sala, baseinu, planuojama koncertų sale. Kauno savivaldybė pradeda viešus pėsčiųjų tilto, jungsiančio kairįjį Nemuno krantą su sala ir Kauno Senamiesčiu, pristatymus bendruomenėms. Tai yra svarbūs akcentai kiekvienam, svarstančiam savo namus kurti kairiajame Nemuno krante. Taip pat sprendimą lemia ir techninės projekto specifikacijos, kokybiškos medžiagos, šalia kuriama infrastruktūra ir, žinoma, galimybė gyventi taip arti upės“, – kalbėjo projektų vadovė.

Apie tai, kad projektas traukia dėmesį, dar kartą vystytojai įsitikino per atvirų durų dienas. Jų metu tiek potencialūs naujakuriai, tiek ir visi norintys apžiūrėti „Nemunaičius“ iš arčiau, pajausti vietos žavesį, nemažai smalsavo apie patį projektą.

„Atvirų durų dienos buvo itin sėkmingos dėl ten apsilankiusių žmonių reakcijos. Daugelis žavėjosi projekto vieta ir koncepcija – jos gyvenamieji namai statomi pirmoje linijoje nuo upės, taigi, gyventojai galės mėgautis maksimalia ramybe ir vaizdais, o komercinės ir biurų paskirties patalpos koncentruojamos nuo H. ir O. Minkovskių gatvės. Iš arčiau susipažinę su „Nemunaičiuose“ planuojamomis bendromis erdvėmis, savo akimis pamatę statybų kokybę, atvykę klientai labai teigiamai įvertino projektą“, – įspūdžiais pasidalijo V.Pozingytė.

Pardavimų specialistai susirinkusiems papasakojo ir apie artimiausią planuojamą „Nemunaičių“ kaimynystę – tiltą per Nemuną, M.K. Čiurlionio koncertų salę, meno muziejų ir mažųjų laivų prieplauką. Įgyvendinus šiuos miesto projektus, „Nemunaičiai“ dar labiau priartės prie miesto centro, kultūrinio gyvenimo, kuris galės užpildyti naujakurių laisvalaikį.

Daugiau apie projektą galima sužinoti internetinėje svetainėje www.nemunaiciai.lt.


Šiame straipsnyje: NemunaičiaibutaiSBA Urban

NAUJAUSI KOMENTARAI

Domas

Domas portretas
Smarvė nuo grūdų ir nuo Volfo.

Anonimas

Anonimas portretas
galės uostyt dumblą ir džiaugtis amžinu pavėsiu

Anonimas

Anonimas portretas
Nereikia girti ; suprantama,jog tie namai niekada nebus SAULES shildomi ir dziovinami,nes saule ten" neateis." o Nemunas dirbs savo darba ---- dregme ir peleeeesis
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių