Neliko Laisvės alėjos rekonstrukcijos broko?

Ilgai trukusi Laisvės alėjos rekonstrukcija baigiasi. Planuojama šią savaitę priimti objektą ir jį pilnai atverti miestiečiams.

Pagrindinės Kauno pėsčiųjų gatvės – Laisvės alėjos  –rekonstrukcijos pirmasis etapas šią savaitę bus baigtas. Po dvejų metų pertraukos kauniečiai galės laisvai vaikščioti nauja danga.

Planuota Laisvės alėjos rekonstrukciją pabaigti dar praėjusį mėnesį, tačiau Kauno miesto savivaldybės atstovai aptiko smulkių defektų, todėl duota laiko viską sutvarkyti. Administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas tikino, kad techninis prižiūrėtojas rekonstruojamą dalį tikrino praėjusią savaitę, tuomet vėl rasta smulkių defektų.

Šią savaitę bus vėl tikrinami darbai, jei viskas tiks, bus pasirašomas objekto perdavimo aktas, kuris reiškia darbų pabaigą. Tuomet neliks ir eismą ribojančių betoninių blokų, kurie šiuo metu išdėlioti ties visais patekimais į rekonstruojamą Laisvės alėjos dalį.

Šią savaitę bus vėl tikrinami darbai, jei viskas tiks, bus pasirašomas objekto perdavimo aktas, kuris reiškia darbų pabaigą.

„Kaip tik dabar vyksta paskutinių trūkumų šalinimas. Praėjusią savaitę rangovai buvo pakviesti, bet dar rado. Vietomis buvo neišlaikyti tarpai tarp plytelių, prasilenkė aukščiai, kai kur nebuvo užpilta skalda. Todėl dar Laisvės alėja nepriimta, laukiam, kol techninis prižiūrėtojas pasakys, kad trūkumų nebėra, tada mes galėsime priimti“, - kalbėjo V.Šiliauskas.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas patikslino, jog ketvirtadienį jis kartu su Miesto tvarkymo skyriaus specialistais vyks į rekonstruojamą dalį ir patys patikrins, ar darbus vykdžiusi bendrovė „Autokausta“ pataisė defektus. Jis vylėsi, kad pirmojo Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapo pabaigą bus galima skelbti šį penktadienį.

„Norisi kuo greičiau pasirašyti. Dabar buvo baigiamieji darbai. Iš tikrųjų, juos galėjo ir anksčiau, iki mūsų kvietimo pabaigti, bet dabar matome, kad jie intensyviai dirba, todėl tikrai turėtų jau šią savaitę būti viskas gerai“, – pasisakė G.Petrauskas.

Jis tikino, kad kol kas nėra kalbama apie viešą Laisvės alėjos rekonstrukcijos darbų pabaigimo paminėjimą. Anot savivaldybės administracijos direktoriaus, logiška būtų miestiečius pakviesti pasidžiaugti atliktais darbais, kai bus sutvarkyta visa pėsčiųjų alėja, tačiau G.Petrauskas neatmetė galimybės, kad simbolinę juostelę perkirpti pakvies darbus atlikę rangovai.

Miesto savivaldybės atstovai informavo, kad jau paskelbtas likusios Laisvės alėjos rekonstrukcijos dalies etapas. Anksčiau skelbta, jog likusi dalis nebus skaidoma į etapus, todėl bus tvarkoma vienu metu.

Planuojama jau kitą savaitę atplėšti konkurso vokus. Tikimasi, kad konkurso niekas neapskųs ir rangovai dar šį mėnesį galės pradėti likusios Laisvės alėjos dalies rekonstrukcijos darbus. Atkarpą nuo A.Mickevičiaus iki Vilniaus gatvės planuojama rekonstruoti iki 2020-tų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Ne specialistu dėtos kelio plytelės,jos sudėtos nelygiai ,viena žemiau-kita aukščiau,einant užsikabina bato nosis.

Nijole

Nijole portretas
Viskas del reprezentacijos, atseit, va, kaip tvarkomas Kaunas. O, kad byra Soboras, kokie saligatviai Zaliakalnyje, zmones kojas lauzosi, tai valdziai nerupi. Svarbu paplauti pinigelius...Oi, gal ir nereikejo rinkti p. Matijosaicio...

kada sutvarkys gejai

kada sutvarkys gejai portretas
raudondvario pl broka pideriukai
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių