Naujuose senelių namuose Girininkuose įsikūrė pirmieji gyventojai

  • Teksto dydis:

Birželio 1-oji – džiugi diena Kauno rajone, Girininkų kaime, savo veiklą pradėjusiems senelių namams "Rokų gerovė". Čia apsigyveno pirmieji gyventojai – Pudzevičių šeima.

Pasveikinti pirmųjų naujakurių atvyko ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Šeimai jis linkėjo tvirtos sveikatos. "Senelių namai įsikūrę ramioje vietoje, gamtos prieglobstyje. Patalpos įrengtos moderniai, bet svarbiausia, kad čia dirba kvalifikuoti specialistai, galintys padėti senjorams. Beveik 70 proc. darbuotojų – Kauno rajono gyventojai, smagu, kad mūsų krašte kuriamos naujos darbo vietos", – sakė meras.

Senelių namai "Rokų gerovė" – socialinės globos įstaiga, teikianti kokybišką ilgalaikę ir trumpalaikę socialinę globą su medicinine priežiūra, senyvo amžiaus asmenims. Vienu metu čia galės įsikurti 30 senyvo amžiaus asmenų. Globos namų personalo pagrindinis uždavinys – padėti gyventojams kiek įmanoma ilgiau išlikti savarankiškiems, gyventi visavertį gyvenimą ir jaustis visuomenės dalimi.

Įstaiga bus atvira ir vietos bendruomenei – laisvalaikio praleidimo ir sveikatinimo veiklos bus organizuojamos ne tik globos namų gyventojams, bet ir vietos bendruomenės vienišiems, senyvo amžiaus asmenims, bedarbiams, neįgaliesiems ir užimtumo stokojantiems bendruomenės vaikams ir paaugliams.

Senelių namai įsikūrė buvusios mokyklos pastate, kuris daug metų buvo nenaudojamas. Patalpos buvo nepritaikytos senelių namams, todėl pastatui reikėjo kapitalinio remonto. Buvo atlikti vidaus kapitalinio remonto darbai: išgriautos nereikalingos ir įrengtos naujos pertvaros, apšiltintos grindys, pakeistas visas elektros tinklas, naujai įrengtos vandentiekio, nuotekų, vėdinimo sistemos, visa apdaila.

Gavus finansavimą iš projekto LEADER, buvo apšiltintas pastatas, pakeistas stogas, sutvarkyta aplinka ir įrengtos inovatyvios technologijos – saulės kolektoriai vandeniui šildyti. Vis darbai kainavo beveik 600 tūkst. eurų, kurie finansuoti ES, Lietuvos Respublikos valstybės ir Kauno rajono savivaldybės biudžetų bei privačiomis lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stase Vaskunaiteperkelti

Stase  Vaskunaiteperkelti portretas
Perkelti is Slapaberzes globos namu Kedai raj niu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių