Moteris nustėro: kažkas Kauno senamiestyje atrado tualetą po atviru dangumi

  • Teksto dydis:

Kauno senamiestyje moters užfiksuoti vaizdai atima žadą – tikėtina, žmogaus išmatomis buvo gerokai apdergtas atnaujinamo pastato fasado kampas. Už tokį akiplėšišką elgesį piktadariams gali tekti nemenkai paploninti piniginę.

Kaip portalui kauno.diena.lt pasakojo kaunietė Virginija, akis šokiravusio elgesio pėdsakus ji pamatė ant Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto sienos, esančio Muitinės gatvėje.

„Džiaugiausi gražėjančiu Kauno senamiesčiu, kai vos už kelių žingsnių nuo Rotušės aikštėje stūksančios šiųmetės eglutės pamačiau, jog neatpažįstamai pasikeitė ne vieną dešimtmetį užsienio turistus ir praeivius šiurpinęs buvusios psichiatrijos ligoninės korpusas. Neseniai čia įsikūrus naujiems šeimininkams – Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultetui, šauniai darbuojasi restauratoriai“, –  matomais pokyčiais gėrėjosi pašnekovė pridurdama, kad kadaise aptrupėjęs ir įvairiausiais užrašais vandalų apterliotas statinys dabar iš tolo spindi švara.

Tačiau džiaugsmas truko neilgai. Jos akys nukrypo, kaip ji pati sako, švelniai tariant, į apdergtą neseniai atnaujinto pastato mūrinės sienos kampą, atsuktą į Karaliaus Mindaugo prospekte esančios požeminės perėjos pusę.

„Vaizdą pamačiau netikėtai – net kojos, atrodytų, įaugo į asfaltą. Šį kartą čia pasidarbavo ne Senamiesčio rykštė – grafitininkai ir ne šunys... Kažkas po gero pasilinksminimo surado vietą, ant kurios pasituštino. O, kaip sako liaudies išmintis, nenutvertas už rankos – ne vagis... Tik kas atlygins nuostolius?“, – užfiksavusi išmatomis nuteptą ir paliktus „įkalčius“ – tualetinio popieriaus skiautes prie atnaujinto statinio kampo svarstė Virginija.

Vaizdą pamačiau netikėtai – net kojos, atrodytų, įaugo į asfaltą.

Dėl minėto piktavališko atvejo  Kauno senamiestyje portalo žurnalistai teiravosi Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus atstovų ir pareigūnų, tačiau, jų teigimu, apie tokio pobūdžio įvykį esą pranešta nebuvo.

Tačiau, pasak Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Rimanto Vilimo, nors tokia veika traktuojama kaip nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas, už jį numatyta administracinė atsakomybė.

„Baudos dydis už tokį nusižengimą siekia nuo 30 iki 240 eurų. Šios rūšies nusižengimus tiria ir baudą skiria policija“, – akcentavo jis.

Paklaustas, kas atsakingas už palikto „turinio“ iškuopimą iš erdvės Kauno senamiestyje, pašnekovas užsiminė, jog tokia atsakomybė tenka pastato savininkams – Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultetui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai?

Tai? portretas
Tai kas cia negerai? :/

Vidas,

Vidas, portretas
Visi senamiščio ir miesto centro kampai užteržti .kur bomžams atlikti reikalus Gal jūsų tualete.Akropolis dieną gelbsti.o naktis ilgą.Mažieji prekybos tinklai jų saugosi užrakindami,arba laikinai neveikia.Gyvenu prie Saulètekio prekybos centro.Ten iš viso nėra tualeto.Anksčiau buvo,bet užkalè duris ir baigta. Yra parkelyje ,sakykite.Bet kol atbègsi 200m,tai ir į kelnes pridèsi.Beto,ten įeiti neįmanoma.Nevaloma.

ponia

ponia portretas
Virginija nustėrusi nesuprato , kad fakultetas klauso nurodymų iš Wilno - be nurodymų iš viršaus performanso kokybės , turinio ir ''įkalčių'' meninių požiūriu aptarinėt viešumoje nerekomenduojama ...................
VISI KOMENTARAI 63

Galerijos

Daugiau straipsnių