Nemune – gulbės gelbėjimo operacija: tarnybos turi liūdną žinią

Antradienio rytą Nemune, netoli Kauno „Žalgirio“ arenos, sužeistą gulbę pamačiusi kaunietė puolė skambinti tarnyboms prašydama padėti paukščiui. Pagalbos sulaukta, tačiau į specialistų rankas patekusiai gulbei vis dėlto teko amputuoti sparną.

„Bandžiau padėti sužeistai gulbei ir labai pykstu, nes niekas nenori pagelbėti – visi siuntinėja vienas nuo kito. Aplinkos apsaugos departamento atstovai nukreipė į Gyvūnų globos asociaciją, o ši aiškina, kad jokios sutarties nebeturi ir naujos nesudarė, todėl jiems nepriklauso – „kairė nežino, ką daro dešinė“! Ir ką tokiu atveju daryti, – kaip padėti sužeistam laukiniam gyvūnui? Dabar sėdžiu darbe ir mintys ten, kur palikau sužeistą gulbę, labai jos gaila. Kažkas juk turi jais rūpintis...“, – apmaudo neslėpė su portalo redakcija susisiekusi Vilmantė.

Pasak moters, atkarpoje nuo M. K. Čiurlionio tilto link Kauno „Žalgirio“ arenos, kur driekiasi dviračių takas, beveik prie kranto plūduriuojanti gulbė – lūžusiu sparnu. „Ten būna žvejų, – gal jų valas ir sužalojo. Į sparną įsimes infekcija ir gulbė tiesiog supus“, – apie galimą liūdną sparnuočio baigtį svarstė pilietiška kaunietė.

Situacija pradėjus domėtis portalo žurnalistams Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos atstovai sakė, kad, tikėtina, apie tą pačią gulbę prieš kelias dienas taip pat buvo gautas pranešimas. Tačiau tąkart į įvykio vietą nuvykę jų pareigūnai, paukščio nerado.

Laimė, antradienį jų pastangos nebuvo bevaisės – sparnuotis rastas ir perduotas specialistams.

„Mūsų pareigūnai nuvažiavo į vietą, gulbę surado, iškvietė gyvūnų prieglaudos „Nuaras“ specialistus ir ugniagesius. „Nuaro“ atstovai perdavė paukštį Gyvūnų globėjų asociacijai“, – portalui sakė Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos atstovė Rasa Žitkevičiūtė.

Apie tai, kad sužeista gulbė sulauks reikiamos pagalbos, redakcijai patvirtino ir kaunietė.

„Bėgau perpiet pažiūrėti, ar gulbė dar yra toje vietoje, ir pamačiau, kaip ją iškelia su boksiuku ugniagesiai. Kaip sužinojau, Gyvūnų globėjų asociacija paėmė. Jie man sakė, kad stebės, gydys. Jei pagis, turėtų paleisti atgal. Svarbiausia, kad ji jau nebus palikta upėje“, – antradienį emocijų neslėpė Vilmantė.

Naujienomis apie sužeistą gulbę socialinio tinklo „Facebook“ profilyje netrukus po įvykio pasidalijo ir Gyvūnų globėjų asociacija. Kaip paaiškėjo, atlikus pirminę paukščio apžiūrą, nuspręsta amputuoti sparną. O dabar esą laukia ilgas gijimo procesas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pilietiška kvaiša galės pati ir augintis tą gulbę arba išsikepti ją pietums. O Lietuva galėtų ta proga paskelbti nacionalinį gedulą...

Lina

Lina portretas
Šaunuole Moteris ,prišauke pagalba.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Prie Kauno hidroelektrines gulbes dauzosi i aukstos itampos laidus kurie eina skersai per Nemuna,tik pora laidu pazymeti atsvaitais,visi kiti ne.Pats nekarta mates kai skrendant pulkui gulbiu kai kurios atsitrenkusios krenta i vandeni. Gal pagaliai suzimes ir likusius laidus,ar tai tesis begalo
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių