Mokslo ir žinių diena tapo įkurtuvių ir žinių apie ilgai lauktus pokyčius diena

Mokslo ir žinių diena, pažyminti naujų mokslo metų pradžią, visuomet būna išskirtinė šventė mokiniams, jų tėveliams ir mokytojams. Net kelioms pakaunės ugdymo įstaigoms šiemet ji buvo ir žinių apie ilgai lauktus pokyčius diena.

Jau prasidėjo statybos

Domeikavos gimnazijos, kuri yra ne tik viena geriausių, bet ir didžiausių pagal moksleivių skaičių ugdymo įstaigų Kauno rajone, bendruomenei meras Valerijus Makūnas pranešė: šalia esančiame sklype prasidėjo pradinės mokyklos statybos.

Prieš šešerius metus rekonstruota ir išplėsta Domeikavos gimnazija jau nebetalpina joje norinčių mokytis vaikų. Šiemet į Mokslo ir žinių šventę gimnazijos stadione susirinko daugiau kaip 1 tūkst. moksleivių. Įvertinant tai, kad seniūnija, kurioje gyvena beveik 12 tūkst. gyventojų, pagal jų skaičių sparčiausiai auga rajone, kasmet gimnazija taps vis  ankštesnė.

Kitąmet Rugsėjo 1-oji čia bus dar džiugesnė: pradinukams duris atvers nauja mokykla, o gimnazistams atsilaisvins daugiau erdvių. Pradėtame statyti pastate tilps 480 mokinių ir 37 mokytojai, pagalbos mokiniui specialistai ir techninis personalas.

Planai: kitąmet rugsėjo 1-ąją Domeikavos pradinukams duris atvers nauja mokykla, o gimnazistams atsilaisvins daugiau erdvių / E. Mališausko, V. Vaičiūnės nuotr.

„Upė“ išsiplėtė dvigubai

Domeikaviškiams, auginantiems ikimokyklinio amžiaus vaikučius ir, žinoma, patiems mažyliams jau ši Rugsėjo 1-oji tapo dviguba švente.

Domeikaviškiams, auginantiems ikimokyklinio amžiaus vaikučius ir, žinoma, patiems mažyliams jau ši Rugsėjo 1-oji tapo dviguba švente.

Domeikavos lopšelis-darželis „Upė“ naują sezoną pradėjo dvigubai praplėtęs erdves: greta senojo pastato įrengtame moduliniame priestate nuo šiol tilps dar 200 vaikučių.

Prieš ketverius metus Suopių kvartale duris atvėrusį vieną moderniausių Kauno rajone darželį „Luknė“ lanko 218 vaikų. Dešimtmečio sukaktį švenčiančiame „Pipirų“ darželyje ugdoma dar maždaug 150 mažylių, yra daugiau privačių darželių, bet augti nepaliaujančioje seniūnijoje ikimokyklinio ugdymo paslaugų poreikis taip pat didėjo, todėl Kauno rajono savivaldybės sprendimas plėsti lopšelį-darželį „Upė“ panaikino vietų trūkumo vietos darželiuose problemą.

Nepaseno: prieš 20 metų pastatyta architektės A. Kiaunienės suprojektuota Lapių pagrindinė mokykla tebėra viena moderniausių Kauno rajone. / E. Mališausko, V. Vaičiūnės nuotr.

Problema – išspręsta

Tokiomis pat džiugiomis nuotaikomis gyvena ir jaunos Užliedžių seniūnijos gyventojų šeimos: šiemet dvigubai išaugo Užliedžių mokyklos-daugiafunkcio centro darželis.

Čia ant esamų modulių pastatytas antras aukštas ir įkurtos šešios grupės. Ir savivaldybės vadovai, ir Užliedžių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Ingrida Levickienė džiaugėsi, kad tai leido išspręsti darželio vietų trūkumo problemą Užliedžiuose. Darželyje veikia aštuonios ikimokyklinės ir trys priešmokyklinukų grupės – iš viso darželį lanko 213 vaikų.

Plėtra: ant Užliedžių daugiafunkcio centro darželio esamų modulių pastačius antrą aukštą įkurtos šešios grupės. / E. Mališausko, V. Vaičiūnės nuotr.

Turės šiuolaikinį stadioną

Nors Lapių pagrindinė mokykla pastatyta prieš 20 metų, tačiau architektės Astos Kiaunienės suprojektuota ugdymo įstaiga yra viena moderniausių Kauno rajone. Kitąmet ji turės ir šiuolaikinį stadioną. Apie sporto aikštyno rekonstrukciją bendruomenei pranešė Rugsėjo 1-osios šventėje dalyvavęs Kauno rajono meras.

Pagrindinis Lapių stadione numatytas akcentas – dirbtinės futbolo vejos stadionas, aplink kurį bus suformuoti gumos granulių bėgimo takai. Stadione numatyta pirmoji į OCR – ekstremalaus sporto su kliūtimis – įrenginių trasa. Viena daugiafunkcė aikštelė bus pritaikyta tinkliniui, tenisui ir kvadratui, o kita – krepšiniui, piklbolui ir badmintonui. Preliminariais skaičiavimais, apie 900 tūkst. eurų kainuosiantį objektą planuojama užbaigti iki kitų metų rugpjūčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių