Moksleivių konkurso „Drauge nugalėsime bakterijų atsparumą antibiotikams“ renginiai

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities antimikrobinio atsparumo valdymo grupė sveikina pirmojo moksleivių konkurso „Drauge nugalėsime bakterijų atsparumą antibiotikams“ dalyvius ir nugalėtojus.

Lapkričio 27 d. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto medicinos akademijos Visuomenės sveikatos fakultete (toliau – LSMU MA VSF) vyko moksleivių konkurso antrojo etapo baigiamoji konferencija, kurios metu savo parengtus pranešimus antimikrobinio atsparumo tema pristatė šešiose Kauno apskrities savivaldybėse, š. m. spalio 1 – lapkričio 15 dienomis vykusių šio konkurso pirmojo etapo renginių nugalėtojai.

Baigiamosios konferencijos dalyvius, kurių susirinko daugiau kaip 50, pasveikino LSMU MA VSF Aplinkos ir darbo medicinos katedros vedėja prof. Rūta Ustinavičienė.

Renginio pradžioje dalyvius su Visuomenės sveikatos studijų programa supažindino LSMU MA VSF II kurso studentas Dovydas Švėgžda.

Pristatant antimikrobinio atsparumo problemą moksleivių akimis, Kauno savivaldybę atstovavo VDU „Rasos gimnazijos“ trečios klasės moksleivė Neringa Lopataitė.

Kėdainių rajono pirmąjį etapą laimėjo Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazijos antrokės Kamilė Čerpokaitė ir Goda Labanauskaitė. Raseiniuose pasižymėjo Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos trečiaklasiai Miglė Skamarakaitė ir Mantas Labanauskas.

Prienų rajono geriausieji – Skriaudžių pagrindinės mokyklos dešimtokės Rugilė Aukštuolytė ir Neda Jaseliūnaitė. Antibiotiko ir bakterijos gyva kova bokso ringe nustebino Jonavos Senamiesčio gimnazijos moksleiviai Gabrielė Kotryna Kadžiulytė, Justė Zabarauskaitė ir Dominykas Zinkus. Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos Ežerėlio vidurinio ugdymo skyriaus trečiokė Monika Daugėlaitė atstovavo Kauno rajoną.

Visų moksleivių pasisakymai buvo ne tik aktualūs, perteikiant tinkamo antibiotikų vartojimo akcentus, bet ir labai informatyvūs bei įdomiai pateikti. Kauno apskrities antimikrobinio atsparumo valdymo grupės vadovė Orina Ivanauskienė pabrėžė, kad visi antrojo etapo dalyviai verti nugalėtojų vardo ir gali toliau skleisti kovos su bakterijų atsparumu idėją.

Šios konferencijos dalyviai svečio teisėmis, Kauno kolegijos Medicinos fakulteto Biomedicinos diagnostikos studijų programos antrakursiai – Laurynas Vaitkevičius ir Radvilė Janušauskaitė, supažindino su mikroorganizmų atsparumu antibiotikams, atskleidžiant laboratorinės diagnostikos ypatumus.

Renginio metu išdėstytas mintis apibendrino LSMU MA VSF ir Kauno Kolegijos Medicinos fakulteto lektorė, Kauno apskrities antimikrobinio asparumo valdymo grupės narė dr. Jolita Kirvaitienė savo pranešime atkreipusi dėmesį į mikroorganizmų atsparumą antibiotikams, kaip vieną iš didžiausių visuomenės sveikatos problemų.

Už aktyvią veiklą antimikrobinio atsparumo srityje II etapo dalyviai, jų pagalbininkai pedagogai ir savivaldybių visuomenės sveikatos biurų atstovai apdovanoti LSMU MA VSF dekanės, prof. Ramunės Kalėdienės padėkomis ir suvenyrais.

Konkursas pasiekė savo tikslą – prisidėti prie didėjančio visuomenės supratimo apie atsparumą antibiotikams bei plėtoti tinkamą jų naudojimą. Tik tinkamas antibiotikų vartojimas gali padėti stabdyti bakterijų atsparumo antibiotikams plitimą bei išlaikyti antibiotikų veiksmingumą ateities kartoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Vargšė vargįė ta juodoji Š**, niekaip čia sau jobario nesuranda... gal tas su BBD jai gali padėt?

Lana Nowak

Lana Nowak portretas
Aš ieškau vyro laisviems santykiams, mes galime pradėti bendrauti per šią svetainę - www.ujeb.se/lana22

Geriausias pasiūlymas

Geriausias pasiūlymas portretas
Man mokama daugiau nei 132 USD per valandą, dirbant namuose su 2 vaikais. Niekada nemaniau, kad galėsiu tai padaryti, bet mano geriausia draugė per mėnesį uždirba daugiau nei 22688 USD, ir ji įtikino mane pabandyti. Šiuo atžvilgiu potencialas yra begalinis. Štai ką aš darau ....................>>>>>>>>>>>>> w­w­w.T­r­a­b­­a­­j­­o­s­7.C­o­m
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių