Miškininkai vėl kvies parsinešti Kalėdas į savo namus: kur eglišakės bus dalijamos Kaune?

  • Teksto dydis:

Valstybinė miškų urėdija vėl nemokamai dalins eglių šakas. Kaune numatytos dvi vietos, kur kiekvienas norintis galės į namus parsinešti dalelę kvepiančių Kalėdų.

Kasmet miškininkai paruošia ne vieną sunkvežimį eglės šakų, parenka kankorėžių ir pakviečia gyventojus juos nemokamai parsinešti į namus. Taip mišku kvepiančios šakos papuošia tūkstančius namų. Ne išimtis ir šie metai. Artėjant Kalėdoms gyventojams vėl nemokamai bus dalijamos eglių šakos, tad ir vėl žmonės galės rinktis puošnią eglės šaką tiek sau, tiek tokias dovanas paimti ir kaimynams.

„Labai kviečiame visos Lietuvos gyventojus prisidėti prie šios šventinės, jau daugiau nei dešimtmetį besitęsiančios tradicinės iniciatyvos „Parsinešk Kalėdas į savo namus“. Džiaugiamės, kad žmonės, norėdami namuose sukurti šventinę nuotaiką ir jaukumą, renkasi eglės šaką ir prisideda prie miško tausojimo, ekologiško vartojimo“, – akciją „Parsineš Kalėdas į savo namus“ pristatė Valstybinių miškų urėdijos generalinis direktorius Valdas Kaubrė.

Žmonėms, kurie nori namuose pasipuošti ne eglės šaką, o Kalėdų eglutę, miškininkai rekomenduoja kreiptis į Valstybinių miškų urėdiją bei įsigyti šventei skirtų medelių, specialiai auginamų medelynuose ar tam skirtose plantacijose.

Kauno mieste eglės šakos bus dalijamos dviejose vietose: Rotušės aikštės prieigose bei prie Kauno rajono savivaldybės pastato (Savanorių pr. 371).

Miškininkų rengiama akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ vyks gruodžio 20 dieną, 15-18 valandomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senis

senis portretas
na jei žmonėm eglė tai kalėdos tai tiksliai artėjam prie pasaulio pabaigos.

ONTĖ

ONTĖ portretas
Teisingai rašote: nereikia žudyti eglučių ,tegul auga miške. Pritariu. Bet aš ateisiu prie rajono savivaldybės pasiimti šakutės. Geriau už sintetinę eglutę.

Pil.

Pil. portretas
Turiu dirbtiną eglute ir esu patenkinta..Žinau kad kiekvienais metais, bus jį be jokio vargo.Šventem atėjus papuoši ,praėjus joms, nupuošiIr nereikia žudyti eglučių ,tegul auga miške.Puošdavo gyvas nuo senovės laikų todėl kad nebuvo dirbtinų.Mes gyvename naujų technologijų ir progreso laikais,todėl miško gyvų eglučių nereikia.Tegul jos gyvena ir puošę aplinką.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių