Ministerija pradėjo tyrimą dėl Kauno klinikinės ligoninės vadovo veiksmų

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pradėjo drausminį tyrimą dėl Kauno klinikinės ligoninės vadovo Gedimino Abeciūno galimai neteisėtų veiksmų.

Ministerija BNS informavo, kad tyrimą paskatino „daugybiniai vidaus tvarkos pažeidimai“, tačiau išsamesnių komentarų kol kas neteikė.

Su G.Abeciūnu BNS kol kas nepavyko susisiekti.

Kauno klinikinės ligoninės vadovas G.Abeciūnas kartu su savo pavaduotoju ir dar dviem ligoninės medikais yra kaltinamieji byloje aiškinantis bandymą nuslėpti buvusios Nacionalinės žemės tarnybos vadovės Daivos Gineikaitės neblaivumą. Teismui bylą perduota birželį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vardas kardas

Vardas kardas portretas
Raudonajame kryžiuje gulėjau prieš 4 metus. Ir tada supratau, kad veržtis į KMU klinikas, ką dariau anksčiau, buvo paprasčiausia kvailystė. Nes ten kai pakliūni, gali būti tikras, kad paguldytas esi ne tu, o tavo piniginė. Jei ji storoka, tai gal dar kažko gali tikėtis. O Raudonajame kryžiuje tu esu žmogus. Pacientas. Čia tavimi rūpinamasi, čia tu esi gerbiamas ir suprantamas. ______________ Bet nieko čia naujo. Jei kažkas kažkur dėl žmonių stengiasi, jis tuoj pat šalinamas. Geri dori žmonės mūsų valdžiai yra rakštis.

pamąstymas

pamąstymas portretas
Keista ta teisėsauga pas mus. 2016-12-19 11:55:00 Kauno diena informavo, kad Abeciūnui Teismas nutaria administracinio teisės pažeidimo bylos (...) teiseną K.Grinionio atžvilgiu nutraukti. O dabar ir vėl... Tai, o kaip su senaties terminu? Reiškia jis nieko nereiškia? Kai reikia žmogų suėsti, terminas yra niekas?

kodėl

kodėl portretas
o ministerija kažkodėl tyli patalpų priklausymo savivaldybei klausimu. Nors normalioj valstybėj tokia problema net neturėtų egzistuoti. Savivaldybė, kuri gal vos porą šimtų tūkstančių litų buvo skyrusi patalpų remontui, o visa kita - ministerija ir ES fondai, dabar skelbiasi esanti savininkė. Kai savininkė patalpų turėtų būti valstybė. Palyginimui, į filharmonijos remontą investuota keli milijonai savivaldybės lėšų, bet paskui lengva ranka perduotas pačios filharmonijos biudžetui tas nekilnojamas (irgi paveldinis) turtas. Prisiminkim, kad visos ligoninės keletą metų po nepriklausomybės atkūrimo kartu su patalpomis priklausė savivaldybei. Paskui nuspręsta ligoninės (įstaigas) atiduoti, bet patalpas pasilikti. Tai jeigu ligoninės kieme keliasdešimt metų be kapitalinio remonto riogso nenaudojamas pastatas, kodėl SAVININKĖ (savivaldybė) jo neremontuoja? O paskui kaltina, kad patalpos tuščios...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių