Miesto vaikai dalijosi šypsenomis

  • Teksto dydis:

Pasauliui minint Tarptautinę psichikos sveikatos dieną, ne kartą nuskambėjo priminimas, kad ši diena turėtų būti aktuali visiems visuomenės nariams, nes primena, jog, be materialių dalykų, egzistuoja ir neapčiuopiama, tačiau labai svarbi kiekvieno žmogaus gyvenimo dalis – psichika. Psichikos sveikata – tai emocinis, dvasinis atsparumas, kuris leidžia ištverti skausmą, nusivylimą, liūdesį ir patirti džiaugsmą.

Siekdamas atkreipti visuomenės dėmesį į psichikos sveikatos saugojimą ir stiprinimą, Kauno lopšelis-darželis "Ežiukas" organizavo jau tradicija tapusią akciją "Padovanokim gerą nuotaiką ir šypseną!" "Ežiuko" vaikai ir akcijos svečiai iš kitų švietimo įstaigų spalvingomis eitynėmis patraukė Kauno rotušės link. Rotušės aikštėje augančius medžius papuošė vaikų piešiniai, raginantys nesipykti, neskriausi kitų, šypsotis ir dalytis gera nuotaika su aplinkiniais. Vaikai praeiviams dalijo savo darbelius su šypsenomis ir ragino žmones nusišypsoti.

Išdaliję šypsenas vaikai šoko klausydami vokalinio ansamblio "Do-Re-Mi", Kauno lopšelio-darželio "Sadutė" popmuzikos grupės "Medučiukai" ir Kauno specialiosios mokyklos vaikų koncerto. Mažieji kartu su grupėmis dainavo, leido balionus į orą.

Ši akcija priminė, kad tokie paprasti dalykai, kaip teigiamos emocijos, gera nuotaika, bendravimas su artimaisiais, fizinis aktyvumas, yra būdai stiprinanti psichinę sveikatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių