Linksmakalnio vaikų dienos centras įsikūrė palėpėje

  • Teksto dydis:

Gegužės 31 d. Linksmakalnio miestelyje atidarytas naujas objektas – vaikų dienos centras, kurį galės lankyti 25 vaikai. Konkursą laimėjusios UAB „Statyba ir montavimas” darbininkai šiam tikslui pritaikė iki šiol nenaudojamą seniūnijos pastato palėpę – iš viso 230 kv. m.

Nupirktas elektrinis pianinas, šaldytuvas, skalbyklė, kad vaikai išmoktų ja naudotis. Taip pat įrengta nedidelė valgyklėlė su virykle.

„Pasibaigus pamokoms, vaikai sugrįžta iš mokyklų ir nelabai turi ką veikti, nes tėvai dirba. Manau, kad buities darbai ir bendra veikla padės gerinti vaikų socialinius įgūdžius“, – tvirtino Linksmakalnio seniūnas Vaclovas Žvirblis.

Kauno rajono savivaldybė projektą įgyvendino kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, vietos bendruomene. Projekto vertė 151 453 eurai.

Linksmakalnis yra viena mažiausių Kauno rajono seniūnijų. Praeityje buvęs sovietų karinis miestelis keičiasi: čia įrengtas stadionas, veikia pradinė mokykla-darželis, kuriasi verslas, gražėja aplinka, o nekilnojamojo turto plėtotojai suplanavo naują gyvenamųjų namų kvartalą. Bendruomenė aktyviai dalyvauja Europos kultūros sostinės 2022 projektuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių