Lietuvos rankinio teisėjų asociacijos atstovai aptarė naujausias tendencijas

  • Teksto dydis:

Kovo 13 d. Garliavoje, sporto ir sveikatingumo komplekse, susirinkę Lietuvos rankinio teisėjų asociacijos (LRTA) atstovai aptarė naujausias vyraujančias tendencijas, analizavo įvairių rungtynių situacijas, apžvelgė neseniai pasibaigusį Europos rankinio čempionatą, vykusį Vengrijoje ir Slovakijoje, kur po ilgos pertraukos dalyvavo ir mūsų šalies vyrų rinktinė bei teisėjų pora Vaidas Mažeika ir Mindaugas Gatelis.

LRTA jau daugiau nei 20 metų yra vienintelė organizacija Lietuvoje, kuri koordinuoja asociacijos narių ir jaunųjų rankinio teisėjų veiklą organizuojant ir aptarnaujant Lietuvos Respublikos visų amžiaus grupių rankinio čempionatus, oficialias Europos ir Tarptautinės rankinio federacijų varžybas, tarptautinius turnyrus ir kitas rankinio varžybas.

„Rankinio sezonu LRTA tenka dirbti apie 400 įvairaus lygio rungtynių, be to, mūsų gretose yra dešimt teisėjų ir trys rungtynių inspektoriai, turintys europinę kategoriją (EHF), kurie mūsų šaliai atstovauja Europos klubiniuose rankinio turnyruose ir nacionalinių rinktinių varžybose“, – sakė LRTA prezidentas V.Mažeika.

Kauno rajono savivaldybės vadovybė visuomet noriai su mumis bendradarbiauja, palaiko mūsų idėjas.

Asociacijos vadovo žodžiais, siekiant neatsilikti nuo pasaulinių rankinio  tendencijų, darbas su teisėjais ir inspektoriais vyksta visą sezoną, tačiau yra kelios ypač svarbios datos, kai LRTA skiria ypatingą dėmesį gilesnei žaidybinių situacijų analizei, diskutuoja apie teisėjų sprendimų priėmimo ir taisyklių taikymo principus, siekia išsiaškinti ir surasti kuo vienodesnę teisėjavimo liniją panašias situacijas interpretuojant rungtynių metu. Tam organizuojami seminarai, vienas toks vyksta prieš pat sezono pradžią, o kitas, dažniausiai jam įpusėjus, – prieš lemiamas sezono kovas.

„Ne vienus metus LRTA stengiasi pritraukti kuo daugiau jaunimo. Darbas su jaunais teisėjais vyksta įvairiuose Lietuvos miestuose. Norime, kad jaunieji rankininkai turėtų galimybę išbandyti save kitokiu amplua, susipažintų su rankinio taisyklėmis, o jos reikalingos ne tik teisėjaujant, bet ir žaidžiant. Siekiame motyvuoti ir stiprinti jų asmeninį tobulėjimą ir perteikti žaidimo esmę, ugdyti gebėjimus priimti teisingus sprendimus pritaikant tas žinias, kurių jie įgyja mūsų mokymų metu“, – sakė V.Mažeika.

Šis pakaunės miestas kovo 13 d. seminarui pasirinktas ne vien dėl to, kad į jį patogu suvažiuoti iš įvairių šalies vietovių, bet ir todėl, kad Garliavoje rankinis yra labai populiarus, čia daug talentingo jaunimo. „Be to, Kauno rajono savivaldybės vadovybė visuomet noriai su mumis bendradarbiauja, palaiko mūsų idėjas ir ištiesia pagalbos ranką, kai mums jos labiausiai reikia“, – pabrėžė LRTA prezidentas. – Neabejojame, kad toks formatas tikrai gali duoti daug naudos, kai vietos savivalda, lokali sporto organizacija ir mūsų asociacija bendrai galime pakelti kokybinį rungtynių aptarnavimo lygį pritraukdami kuo daugiau jaunimo, kartu ugdydami reikalingas jų kompetencijas ir kitokius, ne tik sportininkui, būdingus gebėjimus.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių