Lietuvių k. egzaminas: Kaune šimtukų tiek pat, kiek pernai – 41

Šiandien paskelbus valstybinio lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino rezultatus paaiškėjo, kad beveik 10 proc. šalies abiturientų neišlaikė egzamino. Kaune šio egzamino barjero neįveikė per 8 proc. laikiusiųjų.

Lietuvių kalbos egzaminą laikyti buvo privaloma visiems, norintiems gauti vidurinės mokyklos baigimo atestatą.

„Kauno moksleiviai, jeigu lyginsime su visos Lietuvos abiturientų rezultatais, egzaminą išlaikė geriau. Iš 2670 laikiusiųjų egzaminą neišlaikė 8,5 proc., t.y. 227 abiturientai“, – portalui kaunodiena.lt patvirtino Kauno miesto savivaldybės Formaliojo švietimo poskyrio vedėja Vilija Adaškevičienė.

Lietuvoje egzaminą šįmet laikė 23 227 kandidatai – išlaikė 90,15 proc.

„Mano manymu, labai daug priežasčių lemia, kodėl tiek daug dvyliktokų neišlaiko lietuvių kalbos egzamino. Visų pirma kaltas moksleivių požiūris į gimtąją kalbą, motyvacijos trūkumas. Žinoma, dalį kaltės turi prisiimti ir mokytojai“, – teigė V. Adaškevičienė.

Pernai iš daugiau nei 3 tūkst. Kauno abiturientų lietuvių kalbos egzamino neišlaikė 241, t.y. 7,6 proc.

Guodžia tai, kad šiemet Kauno moksleiviai gavo tiek pat šimtukų, kiek ir pernai – 41. Lietuvoje maksimalų įvertinimą iš egzamino gavo 374 abiturientai.

Kauno mieste nuo 1-49 balais buvo įvertinti 1330 mokiniai, o nuo 50-99 – 1072.

Daugiausia šimtukų gavo J. Basanavičiaus gimnazijos mokiniai – septynis. Po keturis šimtukus gavo „Saulės“ gimnazijos, KTU gimnazijos ir VDU „Rasos“ gimnazijos mokiniai. Tris šimtukus gavo Jėzuitų gimnazija.

Po du šimtukus gavo „Purienų“ vidurinės mokyklos, „Santaros“ gimnazijos, „Varpo“ gimnazijos, J. Jablonskio gimnazijos, J. Gruodžio konservatorijos abiturientai.

Po vieną šimtuką pelnė „Atžalyno“ vidurinės mokyklos, „Aušros“ gimnazijos, „Ąžuolo“ katalikiškos vidurinės mokyklos, A. Smetonos gimnazijos, J. Grušo meno vidurinės mokyklos, Milikonių vidurinės mokyklos, S. Daukanto vidurinės, Kauno apskrities dailės gimnazijos ir Kauno apskrities Juozo Naujalio muzikos gimnazijos auklėtiniai.

Šįryt paskelbti ir geografijos egzamino rezultatai. Iš 279 Kauno abiturientų, laikiusių šį egzaminą, neišlaikė 11. Deja, šįmet nė vienas kaunietis negavo maksimalaus įvertinimo, kai pernai buvo trys šimtukai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lina

lina portretas
Nieko nesuprantu apie jėzuitus. susirenka geriausius kauno ir kauno raj. vaikus. Turi tokią materialinę bazę kaip geriausios ES mokyklos, ir tiek švakai šimtukininkų. Tai ko ten taip visi veržiasi? mokyklos į kurias sueina vaikai jau neįstoję į jėzuitus lenkia prestižinę kauno gimnaziją šimtukais????? Kažkas negerai...

mama

mama portretas
Jezuitu gimnazija nesiorentuoja i geriausius mokinius. Zmogaus verte skaiciuojama ne desimtukais, ir i sia gimnazija verziasi ne del geru pazymiu. Gimnazijos misija dvasinis vaiku pasaulis, pagalba, meile zmogui, gerumas, nuosirdumas.Noras isugdyti gerasias savybes, pabrezti jas. Augant vertybese vaikas ir moksle pasiekia rezultatu.Klaidingai suprantama gimnazijos misija, kad svarbu gerai mokytis. Svarbu buti geram.O desimtukai-tik tarp kitko...

kraštutinumų kraštas

kraštutinumų kraštas portretas
Ankščiau rusų kalbą geriau mokėjom, nei lietuvių, na o šiuo metu- anglų k., nei lietuvių
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių