„Lietūkio“ garažo žudynės: išsityčiojus aukos buvo uždaužytos

Ketvirtadienį paminėtas ir malda pagerbtas Kaune, gimnazijos kieme, žiauriai nužudytų pusšimčio vyrų atminimas. Šie daugiau kaip 80 metų senumo įvykiai – „Lietūkio“ garažo žudynės – vienos baisiausių Lietuvos Holokausto istorijoje.

Tragedijos vietoje susirinko Kauno žydų bendruomenės atstovai. „Negalime pamiršti“, – teigė bendruomenės vadovas Gercas Žakas, kaupdamasis maldai.

Po to bendruomenės atstovai vyko į senąsias Vilijampolės ir Žaliakalnio žydų kapines. Į jas, kaip manoma, atvežti ir užkasti aukų kūnai.

Egzekucija įvykdyta 1941 m. birželio mėn. 27 d. dabartinėje Miško g. Stebint miniai smalsuolių buvo kankinamos, o po to nužudytos budeliams atsitiktinai pasipainiojusios aukos. Jų pasirinkimo kriterijus – žydų tautybė.

Lauryno Andrijausko nuotr.

Darbininkas, moksleiviai, prekeiviai, vandens tiekėjas, muzikantas, buvęs Lietuvos finansų ministerijos Pramonės ir prekybos departamento direktorius Jurgis Štromas ir kt.

Tų įvykių liudininkų pasakojimais, žmonės buvo uždaužyti laužtuvais, metaliniais strypais, pagaliais, lentomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pamastimui

pamastimui portretas
idomu ar kersijo ar siap zude .Tai kodel zydai ir revoliucijoj 1917m prisidirbe ir pries antra kara buvo dauguma nkvd darbuotojai Tai traugdamiesi kiek izude ukrainoj , lietuvoj visur .Klausimas ar to kersitojo nekankino ar jo artimu neisveze zydu pagelba???????

Anonimas

Anonimas portretas
O kaip buvo Rainių miške, ko nerašote?

Anonimas

Anonimas portretas
Hmm susijaudinai ,pakilo spaudimas,nesulaikai ismatu,galva svaigsta,eik padaryk pachmela,ir pasikark.
VISI KOMENTARAI 69

Galerijos

Daugiau straipsnių