LGBT atstovai rengia eitynes Kaune: „Mes esame visur“

  • Teksto dydis:

Kelias savaites virė diskusijos dėl tradicinės šeimos sąvokos, „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ reikalingumo ir jo organizatorių turimo šleifo, netrūko homofobiškų pasisakymų. LGBTQ+ aktyvistai, kviesdami į kovą prieš toleranciją neapykantai ir priešiškam nusistatymui, paviešino savo esminius šūkius ir pranešė apie Kaune rugsėjį planuojamas eitynes.

„Kaunas Pride“ feisbuko paskyroje visų pirma primenama apie Tarptautinę kovos su homofobija, bifobija ir transfobija dieną.

„Šiemet, atrodo, itin svarbu jos nepamiršti. Šia proga norime priminti valdžios institucijoms, verslams ir organizacijoms, kad ši diena nėra apie „toleranciją“ – tai diena prieš homofobiją, bifobiją ir transfobiją – tad prieš toleranciją neapykantai ir priešiškam nusistatymui. Neapykantos kalba ir kurstymas nėra *nuomonė* – tai turi realių ir skausmingų padarinių mūsų gyvenimams ir saugumui. Todėl turime stengtis ne „sutilpti“ visi ir gerbti „visas“ „nuomones“, o aktyviai kovoti ir pasmerkti homofobijos, bifobijos ir transfobijos apraiškas“, – rašo aktyvistai.

Feisbuko nuotr.

Tuo pačiu visus „netelpančius“ rugsėjo 4-ąją kviečia žygiuoti eitynėse.

Šių eitynių tikslas, anot rengėjų, padrąsinti laisvai gyventi savo gyvenimus.

Mes esame visur, todėl neleisime prisidengiant tradicinėmis vertybėmis spręsti už mus.

„Mes esame visur, todėl nenorime slėptis. Mes esame visur, todėl norime laisvai gyventi savo gyvenimus be patyčių parduotuvėje, darbe, šeimos šventėse, be smurto gatvėje ir mokykloje. Mes esame visur, todėl neleisime prisidengiant tradicinėmis vertybėmis spręsti už mus. Mes esame visur, todėl reikalaujame teisinių ir socialinių garantijų visiems, nediskriminuojant pagal šeiminį statusą, lytinę tapatybę ar seksualinę orientaciją. Mes esame visur, todėl nebepakęsime neapykantos dangstymo „žodžio laisve“. Mes esame visur, todėl „Kaunas Pride““, – argumentuoja organizatoriai

Iki antradienio ryto šiuo renginiu feisbuke susidomėjo arba nurodė, kad jame dalyvaus apie 2 tūkst. žmonių.

Renginio vieta ir tikslus laikas nenurodomas. Leidimas, kaip informuojama, su savivaldybe taip pat dar derinamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mona

Mona portretas
Išsigimėliai dar kelia absurdiškus reikalavimus sėdėtų sau uodegas pabruke

Nesivarginkite organizatoriai čia Kaunas sustosite visi k

Nesivarginkite organizatoriai čia Kaunas  sustosite visi   k portretas
Nesivarginkite eisenos organizatoriai čia Kaunas sustosite visi kauniečiai nepraleiskite geriau atsisakykite kvailos minties surengti savo paradą Kaune taip bus visiems geriau

Gamtos klaidos

Gamtos klaidos portretas
Žygiuokite namie
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių