Legendinė Kauno sporto halė užsipildė: veiksmas – kiekvieną dieną

  • Teksto dydis:

Rugsėjį po rekonstrukcijos šventiškai atidarytoje Sporto halėje su kiekviena diena – vis daugiau veiklų. Nuo šios savaitės naujai atgimusioje erdvėje reguliariai vyksta vaikų būreliai ir studentų praktinės paskaitos. Patrauklias multifunkcines erdves repeticijoms bei pasirodymams renkasi kultūros atstovai, treniruotes ir mėgėjų varžybas rengia sportininkai, sparčiai pildosi gretos norinčiųjų organizuoti įvairias šventes.

Finalinis darbas – naujos grindys

„Pilnos tribūnos ir audringos ovacijos – tokia yra Kauno sporto halės aura. Pastatas atgavo savo istorinę išvaizdą, o patalpos tapo daug patogesnės ir funkcionalesnės. Svarbiausia, kad po rekonstrukcijos jos nestovi tuščios. Gražios sienos, modernios erdvės būtų tik puošmena, bet tikros gyvybės joms suteikia žmonės ir veiksmas viduje. Kuo toliau, tuo judesio čia bus tik daugiau“, – įsitikinęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Renovuotoje Sporto halėje gerokai išplėstas veiklų spektras. Vyksta repeticijos, renginiai, sportininkų treniruotės bei jaunimo varžybos. Neseniai padėtas galutinis štrichas ilgame darbų sąraše – paklota universali grindų danga, pritaikyta įvairioms sporto šakoms ir ne tik. Taigi jau šiomis dienomis po Halės kupolu girdėti dar daugiau klegesio – mokiniai čia lanko įvairius sporto užsiėmimus.

Iš viso paklota 2 tūkst. kv. metrų Ukrainoje pagamintos „Tarkett“ PVC dangos. Ąžuolo rašto grindyse nubrėžta beveik 2 km spalvotų juostų, žyminčių rankinio, tinklinio, teniso, badmintono, krepšinio ir salės futbolo aikšteles. Darbus atliko bendrovė „Intero LT“ komanda.

Per koncertus ar kitus renginius visas grindų plotas bus „paslepiamas“ po pilka danga. Ji ne tik saugos sporto paskirties grindinį nuo susidėvėjimo, bet ir transformuos aplinką į vientisą bei minimalistinę erdvę.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Veiklų sąrašas dar nebaigtinis

Sporto halės atidarymą prieš du mėnesius pažymėjo vaikų užimtumo ir būrelių šventė „Išbandyk“. Miesto neformalaus ugdymo įstaigos ir mokyklos vienos pirmųjų išbandė rekonstruotas erdves.

Šią savaitę startavo reguliarios popamokinės veiklos, įvairių sporto šakų treniruotės. Skaičiuojama, kad vienu metu čia vyks iki keturių skirtingų sporto šakų užsiėmimų. Treniruotės vyks darbo dienomis iki vėlyvo vakaro. Planuojama, kad per dieną jose apsilankys apie 600 vaikų.

Veiklas organizuoja krepšinio akademija „Žalgiris“, Kauno sporto mokyklos „Startas“ bei „Gaja“, Šiuolaikinės penkiakovės federacija ir Indrės Sorokaitės tinklinio akademija. Šiuo metu jau sudėlioti meninės gimnastikos, lengvosios atletikos, fechtavimo treniruočių, penkiakovės, krepšinio, tinklinio, badmintono bei stalo teniso tvarkaraščiai.

Gražios sienos, modernios erdvės būtų tik puošmena, bet tikros gyvybės joms suteikia žmonės ir veiksmas viduje.

Ilgainiui veiklų sąrašas dar plėsis – ant parketo laukiama šokio, scenos menų ir muzikos būrelių auklėtinių, taip pat ir kitų sporto šakų atletų.

Atnaujintomis erdvėmis planuoja naudotis ir Lietuvos sporto universitetas. Rytais į praktines paskaitas rinksis studentai ir lektoriai. Erdviose patalpose numatytos ir nemokamų treniruočių projekto „Judėk sveikai“ veiklos – mankštos bei treniruotės nuo pačių mažiausiųjų iki garbaus amžiaus kauniečių, senjorų.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Sugrįžta salės futbolas

Daugiau kaip po ketverių metų pertraukos legendinės Kauno sporto halės tribūnos užsipildys ir sporto aistruoliais. Atnaujintoje erdvėje planuojamos Lietuvos salės futbolo čempionato kovos.

Artimiausios namų varžybos įvyks jau lapkričio 30-ąją. Futsal A lygoje „Kauno Žalgirio“ futbolininkai priims Akmenės rajono FK „Saulės kraštas“ ekipą. Šią nacionalinių pirmenybių kovą Sporto halėje kauniečiai ir miesto svečiai galės stebėti nemokamai.

Paskutinį kartą Lietuvos čempionai čia žaidė 2018 m. Tuomet FK „Vytis“ komandos vėliavą nešę kauniečiai nugalėjo Klaipėdos „Koralą“ 4:1 ir tapo 2017–2018 metų UEFA salės futbolo A lygos čempionais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
kiek šita beprasmė relamėlė kainavo mokesčių mokėtojams ?

Anonimas

Anonimas portretas
Saunuoliai!!!

:]

:] portretas
KrabazzzZ krabazzzzzzzzz... Iš tikro tai kanciervatoriai jau prieš 3 tūkstančius metų viską suplanavo, surašė ir krabaabkarabas tik daro. Nu grąžinkite kupčinską, nu kaip nora, nu, juk taip norisi... vėl valdžioje pabūti...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių