Ledų pardavėjai tokią prastą vasarą seniai beregėjo

Vėsi vasara gąsdina ledų gamintojus ir pardavėjus – jų teigimu, palyginti su praėjusiais metais, ledų pardavimas sumažėjo perpus.

Kaltina orą ir kainą

Jau ne vieną dešimtmetį Kauno Laisvės alėjoje ledų pardavėja dirbanti Ramutė neatsimena, kada paskutinį kartą vasarą prekyba buvo tokia prasta.

„Dar nėra taip buvę, kad iš neturėjimo ką veikti beveik miegočiau. Ledų parduodu mažai. Žinoma, nereikėtų pamiršti, kad brango pienas, grietinė, todėl ir ledų kainos šoktelėjo. Galbūt ir išaugusi kaina atbaido dalį pirkėjų“, – skundėsi moteris.

Tolėliau, prie fontano, ledais prekiaujanti Renata skundėsi, kad ir jai sekasi nekaip.

„Oras kiša koją, todėl ir nesiseka daug parduoti“, –  karščiu nelepinančią vasarą kaltino pašnekovė.

Pardavimas sumažėjo perpus

Bendrovės „Vikeda“, prekiaujančios „Dadu“ ledais, prekybos direktorius Donatas Šimkus patvirtino, kad prastas oras lėmė menką ledų pardavimą.

„Palyginti 2011-ųjų ir šių metų birželį, prekyba sumažėjo net du kartus. Pernai pirmą vasaros mėnesį pardavėme 100 tūkst. porcijų, o šiemet – tik 50 tūkst. Iš kitų gamintojų irgi girdėjome žinių, kurios nedžiugina“, – teigė D.Šimkus.

Vienos seniausių ledų gamintojų Lietuvoje „Premia KPC“ direktorius Alvydas Malakauskas taip pat negalėjo pasigirti džiuginančiais skaičiais.

„Prekyba tikrai suprastėjo. Jei ir toliau bus tokia vasara, neramu“, – pripažino bendrovės vadovas.

Jo teigimu, sunkiausiai ledų prekyba įsivažiuoja pajūryje. „Jūra dar šalta, poilsiautojų taip pat nėra daug. Tikimės, kad liepą situacija pagerės“, – teigė A.Malakauskas.

„Birželis visiems ledų prekybininkams Lietuvoje turbūt vienodai prastas, nes oras buvo nekoks. Mes irgi tikėjomės geresnių rezultatų, – neslėpė bendrovės „Ingman ledai“ generalinis direktorius Virgilijus Radvilas.


Šiame straipsnyje: ledaiLaisvės alėjaprekyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
kai kainos kosmines, o ledai tik susaldyti augaliniai riebalai o pieno ir grietineles juose nulis,tai geriau ledus namie daryti arba visai ju atsisakyti

Siaip

Siaip portretas
Mes tokiu zverisku kainu niekad neregeje :)))

swat

swat portretas
Nieko tokio- juk šviežios grietinėles ledu galiojimas laikas yra 2025 metų - nepavyko parduoti vaikams- parduosite jų anūkams
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių